Skogsbruk med häst, stocksåg och yxa!

Ta del av en oförglömlig upplevelse! Prova på hur det var att vara skogshuggare innan motorsågar, traktorer och skogsmaskiner gjorde sitt intåg. Under fem dagar får du lära dig att fälla träd med stocksåg och yxa, köra stockar med timmerhäst, laga mat över öppen eld och klara dig helt utan ström och rinnande vatten.

Du bor i dubbel- eller fyrbäddsrum på vildmarksstationen. I paketet ingår alla aktiviteter, boende och måltider. Instruktörer under skogsbruksdagarna är bl.a. Jonas Jonsson, pensionerad lärare med skogsbruk som specialitet från Naturbruksgymnasiet i Älvdalen och Stor Lars Olsson från Brunnsberg som har kört med häst i skogen sedan han var liten grabb.

Inga förkunskaper i vare sig skogsbruk, hästhantering eller matlagning krävs. Du behöver heller inte vara vältränad endast terränggående.

Program
Dag 1. Ankomst under eftermiddagen, från kl. 15.00, då du får en chans att bekanta dig med omgivningarna och inkvartera dig på rummet. Vi äter en gemensam middag som serveras kl. 18.00 och fortsätter sedan med en genomgång av dagarna som skall komma. Deltagarna delas in i arbetslag inför veckans aktiviteter. Vi lyssnar till berättelser från förr och tittar på bilder.

Dag 2. Efter frukosten, som serveras mellan kl. 08.00 – kl. 09.00, fram till lunch börjar vi med huggning för alla utom de som har markservice. Lunch serveras ca kl. 12.30. Efter lunch blir det hästkörning för några av deltagarna och de övriga fortsätter som på förmiddagen. Middag serveras kl. 17.30. På kvällen är bastun varm och vi förströr oss med småsysslor som man gjorde i skogshuggarkojorna.

Dag 3. Frukosten serveras mellan kl. 08.00 – kl. 09.00 och därefter fortsätter vi som på eftermiddagen dagen innan. Vi byter uppgifter under dagarna så alla kommer att få prova på alla sysslor. Lunchen serveras kl. 12.30 och middagen kl. 17.30. Även idag är bastun varm på kvällen. Om vädret och snöläget tillåter kan vi ta en tur med häst och släde, fiska eller göra en kort vandring.

Dag 4. Frukosten serveras mellan kl. 08.00 – kl. 09.00 och därefter fortsätter vi som dagen innan. Vi byter uppgifter under dagarna så alla kommer att få prova på alla sysslor. Lunchen serveras kl. 12.30. På eftermiddagen värmer vi bastun lite tidigare så vi hinner göra oss i ordning för ett gille. Vi serverar en tvårätters middag kl. 18.30 och bjuder på underhållning.

Dag 5. Frukosten serveras lite senare mellan kl. 08.30 – kl. 09.30. Efter frukost sätts era skogsbrukskunskaper på prov, lekfullt i ”mandomsprovet” (även för kvinnor) varefter vi kan kora ett vinnande huggarlag. Lunch serveras kl. 12.30 och därefter är det hemfärd.

Kontakt:
Besöksadress; Navardalen, 796 21 ÄLVDALEN

Telefon
Reception: 0251-410 10
Mobil: 072-2473115
E-post; info@navardalen.se

Öppettider
15/2-12 – 31/10-12

Läs mer på hemsidan här! 

Bilder

Hitta hit

Navardalen
796 21 ÄLVDALEN

Information

Kontaktinformation


Navardalen
796 21 ÄLVDALEN