Skottorps Slott

Välkommen till Skottorps Slott i södra Halland, Sveriges bäst bevarade empireslott. Första gången man talas om Skottorp är 1436 men då låg inte gården på nuvarande plats, utan ett par kilometer bort.

Skottorps Slott uppfördes ursprungligen av Frans Joel Örnestedt på 1670-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin d.ä. Den 6 maj 1680 gifte sig Karl XI med Ulrika Eleonora på Skottorp.
Info

Slottet har många fina målningar och konstverk…

Bröllop och fest
Skottorp erbjuder en fantastisk miljö för en speciell dag. Ät middag i Röda Salongen och dansa i Stjärnrummet. Är ni ett större sällskap är Stora Stenstallet perfekt. Ni kan också kombinera, äta i slottet och dansa i stallet, där festen kan hålla på lite längre på natten.

Vigseln kan äga rum i Slottet, i den vackra slottsparken, eller i någon av de närliggande kyrkorna, varav Skummeslövs romantiska kyrka från 1100-talet ligger 2 km västerut.

Vinkällaren
I vinkällaren med de vackra kryssvalven från 1600-talet arrangerar vi gärna dryckesprovningar för upp till 30 personer per tillfälle.

Vi anordnar provningar med vin, öl, whiskey, rom mm.

Är Ni inte intresserade av dryckesprovningar kan Ni istället prova olika sorters chocklad.

Visningar
Slottet visas sommaren 2011 mellan 1 juli till och med den 14 augusti för allmänheten lördagar och söndagar klockan 13. OBS! Ej lördagen den 30 juli. I samband med andra arrangemang på slottet kan allmänna visningar förekomma under året. Kom och ta del av slottets fantastiska historia och se kungssalen där bröllopet mellan Karl XI och Ulrika Eleonora ägde rum 1680 och den fantastiska röda salongen!

Konferens
På Skottorps Slott kan Ni konferera i en kreativ och kulturhistorisk miljö. Är Ni över 100 personer, har vi plats för upp till 150 deltagare i Stora Stenstallet. Upp till 6 personer kan vi erbjuda övernattning i den mysiga lägenheten i norra flygeln.

Slottscaféet
Vårt slottscafé är beläget i den norra flygeln.

Vi serverar i första hand kaffe, våfflor och glass och förstärker med bullar och kakor vid speciella evenemang. För sällskap kan vi ordna lunch, smörgåsar mm efter önskemål (måste förbokas).

Jakt
Skottorp har lång jakttradition. Bland annat kan nämnas att på 1940-talet besökte Kronprins Gustaf Adolf Skottorp vid ett flertal tillfälle för jaktens skull.

Varje höst arrangeras ett antal andjakter. En idealisk höstaktivitet för företaget eller kompisgänget.

Djur på Slottet
På slottet finns det många djur till glädje inte minst för för barnen…

Nuvarande ägare till slottet

Skottorps Slott ägs sedan 2005 av Ingmarie och Thomas Müller-Uri.

Kontakt & Bokning
Vid frågor och bokningar kontakta Ingmarie Müller-Uri

Skottorps Slott, 312 96 LAHOLM

Telefon / Mobil: 0430-213 14, 070-77 28 428

E-post: ingmarie@mueller-uri.com

Vägbeskrivning:

E6 avfart Skottorp/Skummeslöv. Kör mot Skottorp och rakt genom byn. Vid fyrvägskorsning kör rakt fram mot Skottorps Slott som ligger på höger sida.

Skottorps Slott´s hemsida
Läs mer på http://skottorpsslott.se

Fotograf till bilderna på sidan:
De flesta bilderna är tagna av Louise Müller-Uri. Tack för lånet, Louise!

Bilder

Hitta hit

Skottorps Slott
312 96 Laholm

Information

Kontaktinformation


Skottorps Slott
312 96 Laholm