Smögenbryggan

Smögen är ett av Sveriges största turistmål. Här finns all information du behöver om Smögen och Smögenbryggan såsom boende, restauranger och butiker.

Den som en gång besökt Smögen brukar återvända – en gång Smögen – alltid Smögen !

Smögens väl skyddade hamn (58°21,18 N 11°13,12 E) , som idag är en av nordens mest besökta gästhamnar, ligger strategiskt som en yttersta utpost mot västerhavet.

Hamnen användes av fiskarna redan under mitten av 1500-talet och dess betydelse växte för varje sillperiod. I början av förra seklet hade hamnen utvecklats till en mycket viktig exporthamn med omfattande handel med Europa.

Vid bryggorna utefter hamnens norra sida låg exportörernas magasin och salterier och hamnens kilometerlånga södersida – Smögenbryggan – utvecklades snabbt till samhällets centrum.

När fisket avtog blev hamnen med tiden mer inriktad mot turism. Idag kan sitta på bänkar längs bryggan och titta på människor, båtlivet och njut av färska skaldjur och nyfångad fisk på någon av uteserveringarna vid Smögenbryggans östra entré.

Aktiviteter på Smögen
Området har mycket att erbjuda alla semesterfirare som tycker om att hitta på saker. Tag vara på chansen att upptäcka det smörgåsbord av aktiviteter som finns allt välja mellan förutom sol, bad och shopping. Det finns naturligtvis en klar risk att du upptäcker att du egentligen skulle behöva mer tid och att semesterdagarna helt plötsligt är känns alltför få oavsett om du är intresserad av konst, nöje, musik, sport eller kultur.

Alla bilder, Foto: Mikael Gripsvik ©

Kontakt:
Kontoret: 0523-38050
Mikael Gripsvik: 0703-638083

Läs mer på http://www.smögenbryggan.se

Bilder

Hitta hit

Smögenbryggan
45043 Smögen

Information

Kontaktinformation


Smögenbryggan
45043 Smögen