Stångenäs Kajak och Cykel i Lysekil

Stångenäs Kajak är ett litet familjeföretag med guidade turer i kajak och på cykel med natur, historia och kultur i fokus.

Vi har uthyrning av kajak och cykel samt är återförsäljare av Point65:s produkter.

Vi erbjuder företag och organisationer grupputveckling med naturupplevelser som bas.

Hög service med Bohuslänsk prägel är vår idé. Vårt motto är att “stressa av, njut men gärna året om.”

Våra guidade turer med kajak heter Sillstryparn. Det är en introduktion i havskajak för de som inte har paddlat tidigare, en trivsam paddeltur för de som har paddlat och ett bra sätt att uppleva Lysekil historiskt och kulturellt.

Sillstryparn har olika karaktärer:

Sillstryparn Prova på (2 timmar) handlar i huvudsak om en introduktion i havskajak där man lär sig grundläggande paddelteknik men också hinner med en kortare tur.

Sillstryparn Grund (4 timmar) är en introduktion i havskajak där man lär sig grundläggande paddelteknik men blir mer av en historiskt berättande paddeltur i nära skärgård med sill och potatis i halvtid.

Vid Sillstryparn Dag (8 timmar) och Dygn (24) har vi specifika destinationer som mål, ofta Lilla och Stora Kornö. Vi äter kultur (sill) och paddlar i områden med betydelse för Lysekil och Bohuslän. Vi berättar medan vi paddlar förbi eller gör ett strandhugg för att se efter. Sillstryparn Dygn inbegriper även övernattning i tält och blir på så sätt också ett friluftsäventyr.

Stenhuggarn – Cykeltur
Vår guidade tur på cykel heter Stenhuggarn och av namnet kan man begripa att vi under denna tur fokuserar på Bohusgranitens betydelse i Lysekil och Bohuslän. Vi cyklar till platser i Lysekil med koppling till Bohusgranit. Vi besöker bl.a. Stångehuvud, “jättegrytor”, Vikarvets museum, stenhuggarmonument, stenrösen från bronsåldern …

Boka Skaftö runt och bo på Strandflickornas Vandrarhem eller Havshotell!

Vi har också ett antal rum med självhushåll att förmedla!

Kontakt
Stångenäs Kajak och Cykel i Lysekil
Telefon 0523-478 07
E-post info@stangenaskajak.se
Webbplats http://www.stangenaskajak.se

Adress: Skottegatan 31, 453 33 Lysekil

Bilder

Hitta hit

Skottegatan 31
453 33 Lysekil

Information

Kontaktinformation


Skottegatan 31
453 33 Lysekil