Sverigedagarna 24 – 26 maj 2019

En folkfest för alla smaker på Djurgården mitt i Stockholm med fri entré. Njut av mat, dryck, underhållning & över 200 utställare.

Sverigedagarna på Djurgården med Skärgårdsmässan och Veteranbåtsfestivalen har blivit en folkfest sista helgen i maj. Skärgårdsmässan har blivit en försommartradition för såväl Stockholmare som besökare i huvudstaden de senaste 30 åren och har lockat upp till 100 000 besökare varje år. Området har växt och omfattningen med det. Många av de klassiska attraktionerna finns självklart kvar, som tex veteranbåtar och Taubsällskapet, blandat med nya utställare och aktiviteter. Ambitionen är att erbjuda mer att se, smaka, uppleva, lära och köpa.

Skärgårdsmässan
Denna maj helg är Stockholm fullbokad med tillresande från när och fjärran. Samtidigt pågår Skärgårdsmässan i Wasahamnen, med bl.a. Sveriges största Grill & BBQ-happening, Taube sällskapet, veteranbåtsfestval, mathantverk, musikupplevelser, konst & kultur, barnupplevelser.

Sverigedagarnas Eventområde
Sverigedagarnas eventområde sträcker sig från Aquaria Vattenmuseum via Wasahamnen med Skärgårdsmässan och Veteranbåtsfestivalen vidare längs kajen förbi Vin & Spritmuset och Dyktankhuset, vidare förbi Wasamuseet och Museifartygen Sankt Erik, fyrskeppet Finngrundet och hela vägen längs kajen till Junibacken. Området inkluderar även alla grönområden längs vägen.

Utflyktsvägen (Föreningen Gröna Kusten), ställer ut i egen monter

Turista hemma i år, lär känna ditt land och hembygd!

Destination Utflyktsvägen, från Bråviken till Stockholms södra skärgård där pärlbandet av öar möter Sörmlands böljande landskap

Mycket att uppleva på www.utflyktsvagen.se

Är man tvungen att resa 100 mil för att få en spännande och givande tripp, hänger det på det geografiska avståndet? Nej, upplevelsen börjar bara drygt 1 timme S om Stockholm-City!

Vi är drygt 150 entreprenörer inom besöks- och turistbranschen som sedan 2012, samverkar över kommun och länsgränser i 8 kommuner från Södertälje, genom Sörmland till Norrköping och Östergötland.

Här är enkelt och behändigt att hitta sina smultronställen, följ Utflyktsvägens egna vägskyltar, med start i Södertälje. Här finns alltifrån ” slott till koja”- gårdsbutiker med närodlade grönsaker, köttproduktion, loppis, caféer, gårdshotell, B&B, historiska Stadshotell, Herrgårdar, konferenshotell, shopping på lantgårdar och i charmiga städer, muséer, naturreservat, vandrings-, och cykelleder, camping, badplatser, fågeltorn och gästhamnar.

Så varmt välkommen att och träffa våra kunniga turistentreprenörer i Utflyktsvägens monter under “Sverigedagarna – Skärgårdsmässan” 24 – 26 maj, på Djurgården – Stockholm.

Plats:
Galärparken. Monter D58 (bakom Junibacken, Wasamuséet). Fri Entré. Mässa fredag-söndag
I Utflyktsvägens monter får du även nya “Magasin Utflyktsvägen” som utkommer varje vår och finns på någon av landets Turistbyråer och på större mötesplatser i Stockholm och Sörmland.

Välkommen att oäven prova lyckan i Utflyktsvägens Quiz, med fantastiska vinster hos någon av våra turismentreprenörer i Utflyktsvägen. Quiz-vinnarna drar “Klasse Möllberg Band” 1gång /dag.

Vi ses på Sverigedagarna i Stockholm!

Bilder

Videopresentation

Hitta hit

Wasahamnen AB

Djurgårdsvägen 48
11521 Stockholm

Information

Kontaktinformation

Wasahamnen AB
Djurgårdsvägen 48
11521 Stockholm

https://sverigedagarna.se/

Prisuppgifter
Fri entré. Varmt välkomna!

Kategorier