Sveriges mest primitiva vandrarhem!

På STF Kolarbyn finns varken elektricitet eller rinnande vatten. Här somnar du gott framför den sprakande eldstaden och vaknar upp till vacker fågelsång. Tystnad, vildmark och spännande skogsupplevelser finns bara ett par timmar från storstadens myller.

Bilden: Kolarkojan Margareta, Fotograf: Skogens Konung

Vandrarhemmet är en samling kolarkojor mitt i granskogen. Här finns tolv kolarkojor med två britsar för fårskinnsfällar och sovsäckar. Alla kolarkojor har vedeldad kamin och du hugger själv din egen ved och kan plocka blåbär direkt på taket.

I området finns goda möjligheter för friluftsliv och fina fiskesjöar, grillplatser och härliga vandringsleder. Vandrarhemmet är en miljöanpassad logianläggning byggd av naturmaterial. En del av intäkterna som kommer in till STF Kolarbyn går direkt till bevarande av natur och kulturvärden i form av olika projekt. Ett besök på vandrarhemmet blir en spännande och mysig naturupplevelse för både stora och små.

Kolarbyn ligger bara 2 timmar från Stockholm.
Kolarbyn ligger 3 kilometer sydost om centrala Skinnskatteberg. Det är skyltat längs med riksväg 233 mot Ranmäs och Västerås. Det är enkelt att ta sig hit med tåg och buss. Närmaste buss och tågstation är i Skinnskatteberg. Vi ordnar med transfer.

Öppettider: 30/4-11 – 31/12-11

Kontakt
Telefon
Reception: 070-400 70 53
E-post: andreas@kolarbyn.se

Läs mer på http://www.kolarbyn.se

 

Bilder

Hitta hit

Skärsjön
739 92 Skinnskatteberg

Information

Kontaktinformation


Skärsjön
739 92 Skinnskatteberg