Sveriges nya alpina skidområde – Idre Himmelfjäll invigs till jul!

Äntligen är det dags – den 17 december invigs anläggningen Idre Himmelfjäll. Efter många års planerande och byggande är Sveriges nya stora alpina skidområde äntligen redo för öppning.

– “I år kommer de första gästerna att fira jul på Idre Himmelfjäll och det känns helt fantastiskt. Det är en unik destination med fin gammal fjällnatur, riktig snö och spännande aktiviteter”, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Den 17 december öppnar anläggningen och på plats finns representant från regeringen, landshövdingen och kommunalrådet klipper band och Idre spelmanslag spelar – precis som en riktigt stor invigning i Dalarna ska vara. Här finns också ett stort antal gäster och alpina storstjärnan Frida Hansdotter inviger backen tillsammans med andra alpina storåkare. Frida Hansdotter är också en av anläggningens många rådgivare i utformning och utbyggnad.

Planeringen har pågått i många år och när den nu öppnar är Idre Himmelfjäll den första satsningen på en ny, stor skidanläggning på över 30 år i Sverige. Fullt utbyggt om 15-20 år kommer anläggningen att ha över 20 000 bäddar, ett 50-tal alpina nedfarter, hotell, restauranger, butiker och tillhörande service. Idre Himmelfjäll är en anläggning för alla men med stort fokus på barnfamiljer.

– “Miljön här uppe på fjället är magisk och barnfamiljer kommer att uppskatta den genuina naturen men också de många sagofigurer som trivs här uppe på fjället. Jag tror att många kommer att smyga på fjälltomten i jul”, säger Torbjörn Wallin.

När anläggningen öppnar kommer också eventkalendern att vara redan rejält påfylld. Förutom skidåkning på längden och tvären erbjuds aktiviteter, middagsshower, skidläger och tävlingar redan under första säsongen.

Invigningen av Idre Himmelfjäll är den 17 december 2019 kl 11.00. Anläggningen håller öppet under premiärsäsongen fram till den 19 april 2020.


Bilderna; Idre Himmelsfjäll

Klicka på bilderna för större format

Bilder

Hitta hit

Idre Himmelfjäll

Idre Himmelfjäll
79091 Idre

Information

Kontaktinformation

Idre Himmelfjäll
Idre Himmelfjäll
79091 Idre

0253-402 00
https://www.idrehimmelfjall.se/

Öppettider
Se hemsidan för aktuella öppettider;
https://www.idrehimmelfjall.se/boka-online/

Prisuppgifter
Se hemsidan för aktuella priser;
https://www.idrehimmelfjall.se/skidakning/skipass/