Tänndalen – Vackra Vintervärld!

 

Tänndalen,  Skandinaviens bästa skidort, är en genuin fjäll- och skidanläggning i västra Härjedalen, inte långt från den norska gränsen, bjuder på fantastisk skidåkning, både längd och alpint, vanligtvis redan från oktober. Säsongen varar en bit in i maj månad. Faktiskt en av de mest snösäkra skidorterna i Europa! Höjderna är imponerande, vidderna betyder frihet. Naturen är alltid närvarande. Uppe på Vättafjället strövar till och med myskoxar fritt! Här bjuds snö, krispig kyla, roliga backar, miltals med välpreparerade längdspår och utmanande off-pist. Den genuina fjällkänslan genomsyrar hela Tänndalen och här finns tystnad och ro.

Tänndalen – Till fjälls på riktigt!
Storslagna vidder, massor av snö och ren, hög luft… du har kommit till dom riktiga fjällen! Tänndalen i västra Härjedalen

Högt upp ovanför trädgränsen vilar friden. Nere i dalen sjuder det av liv och lek. Vid dalstationen, som faktiskt ligger på nästan 800 meter över havet, startar skiddagen i det mäktiga pistsystemet. Med vårt Skidpass är det bara att åka på så länge du orkar. Gott om lättåkta nedfarter, med flera barnområden, offpist och utmanande skogsåkning för duktiga alpinister. Testa gärna skidåkning ovanför trädgränsen, njut av tystnaden och de mäktiga fjällvyerna. Tänndalen är äkta!

Nu är det klart att Tänndalen återigen är utsett till Skandinaviens bästa skidort – för andra året i rad, i Nordic Bench årliga undersökning.

– ”Tänndalen bjuder på Sveriges längsta skidsäsong, riktiga fjäll och torr luftig natursnö. Här lockar äventyret mer än nattklubbar och extraerbjudanden”, säger Peter Jonasson, anläggningschef Tänndalen.

Tänndalen är en genuin fjäll- och skidanläggning i västra Härjedalen med ett brett utbud för hela familjen, oavsett årstid.  i stället för flygplan och nattklubbar.

Det är tydligt att våra gäster uppskattar den genuina fjällkänslan och äventyret. Extra kul är det förstås att våra grannar från Funäsdalen också fått pallplats. Nu välkomnar vi till en ny, härlig vinter här i Tänndalen, säger Peter Jonasson.

Om undersökningen
4 500 skandinaver har i en helt oberoende undersökning fått ange hur villiga de är att rekommendera en fjälldestination och för andra året i rad är Tänndalen vinnare. Hela 87 procent av de som varit där under det senaste året ger betyget 9 eller 10 (skala 0-10). Övriga destinationer i topp med högt betyg är Tänndalens grannar i Funäsfjällen; Ramundberget och Funäsdalen. Fjärde respektive femte plats intas av Skistargiganterna Trysil och Vemdalen. Vad besökarna till Tänndalen framförallt framhåller är att de trivs med boendet, att området bjuder på riktigt bra längdskidåkning och även fina skidbackar.

 

Bilderna; Foto/Källa Tänndalen
Klicka på bilderna för större format!

Bilder

Videopresentation

Hitta hit

Tänndalen

Fäbodvägen 12, Tänndalen
84098

Information

Kontaktinformation

Tänndalen
Fäbodvägen 12, Tänndalen
84098

0684-155 00
https://www.tanndalen.com/

Öppettider
Se hemsidan för aktuella öppettider;
http://www.tanndalen.com/paa-plats/oeppettider/

Prisuppgifter
Se hemsidan för aktuella priser;
https://www.tanndalen.com/skipass/info-skipass/