Tärnaby Fjällhotell

Här är det personliga hotellet precis vid liften. Panoramabastu, gym, restaurang, konferenser, pub är lite av vad vi har här hos oss.

Skidåkningen i Hemavan Tärnaby är mycket varierad. Både Tärnaby och Hemavan har skidåkning för alla smaker, med både barnbackar, långa härliga carvingpister och lite mer utmanande åkning både i och utanför pisterna.

Givetvis finns en professionell skidskola som hjälper dig att komma igång antingen du är nybörjare eller vill ha hjälp att hitta den bästa off-pisten!

Heli-ski är vi bra på i Hemavan Tärnaby och du kan välja mellan ett drygt 50-tal toppar att utmana. Topptursmöjlihgeterna är stora, det finns massor av roliga turer testa.

Andra populära fjälläventyr på vintern:

Längdåkning, 30 km preparerade spår i Tärnaby, 20 km i Hemavan

Turåkning på fjället, kanske längs Kungsleden?

Skoter på vårt fina ledsystem, cirka 400 km leder

Snöskovandring, ett trevligt och naturligt sätt att ta sig fram i naturen

All utrustning finns att hyra eller köpa här på plats och behöver du hjälp att komma igång finns både skidskola, skoterguider och längdtränare till din tjänst.
Kontakta Hemavan Tärnaby Turistbyrå för mer info, 0954-10450 eller kontakta receptionen på hotellet när du är här, så hjälper vi dig!

I Tärnaby hittar du flest duktiga skidåkare i förhållande till invånarantal, utan tvekan. I snart sagt varenda kvarter och på varenda gata finns någon som vunnit SM, åkt i Världscupen eller VM eller åtminstone vunnit DM. Eller deltagit i OS för den delen.

I den berömda Ingemarbacken (starthuset på bilden står där) har Ingemar Stenmark, Stig Strand, Thomas Ringbrant, Anja Pärson, Jens Byggmark, Bengt Fjällberg och många, många fler blivit riktigt duktiga skidåkare. En annan är Bengt-Erik Grahn. En riktig idol!

Traditionen fortsätter och det finns unga talanger i världens bästa slalomklubb, Tärna IK Fjällvinden, som kommer att ta vid där dagens stjärnor Pärson och Byggmark slutar. Märkligt, egentligen, men inte desto mindre fantastiskt!

Foto: Tärnaby Fjällhotell

Kontakt:

Tärnaby Fjällhotell, Östra Strandvägen 16, 920 64 Tärnaby

Telefon: 0954-10421.

Landskap; Lappland
Län; Västerbottens län
Kommun; Storumans kommun

Läs mer på deras hemsida här; http://www.tarnabyfjallhotell.com/

Bilder

Hitta hit

Östra Strandvägen 16
920 64 Tärnaby

Information

Kontaktinformation


Östra Strandvägen 16
920 64 Tärnaby