The Viking Museum – Vikingaliv

THE VIKING MUSEUM STÄNGER TILLFÄLLIGT

Med anledning av rådande situation med Coronaviruset (Covid-19) har The Viking Museum beslutat att tillfälligt stänga från och med imorgon, fredag 20 mars. Vi håller i första hand stängt fram till och med tisdag 14 april. Detta kan komma att ändras.
Sedan tidigare har vi ställt in alla visningar och programpunkter till och med 14 april.

Sociala medier
Vi hoppas att hela situationen lättar så snart som möjligt och att vi kan återgå till att förmedla vikingatiden och underhålla våra besökare på plats igen.
Så länge hänvisar vi till att följa oss på sociala medier för att ta del av vikingatidens spännande berättelser med starka sköldmör, brutala bärsärkar och fängslande vikingafärder.

 

The Viking Museum, ett museum som berättar vikingarnas egen historia via en dramatiserad historia i en unik åkattraktion, utställning, restaurang och shop.

Vikingamuseet The Viking Museum utvecklas och presenterar nytt innehåll

Under våren bytte Vikingamuseet The Viking Museum namn, efter att tidigare ha hetat Vikingaliv. Namnbytet var startskottet och nu presenterar museet ett nytt utvecklat innehåll med nya spännande utställningsföremål. Det omgjorda museet med nytt namn har byggts om till ett mer upplevelsebaserat museum, uppbyggt kring hur vikingarna levde och krigade. Känn dofterna av tjära och torkad fisk, av kryddor från fjärran och från eldhärdens rök. Här flyter gränsen mellan saga och verklighet samman.

I det omgjorda museet har myterna och sagorna om Vikingarna fått större plats i utställningen och som på vikingatiden vävs myt och sanning samman, utan att tumma på trovärdighet och historisk korrekthet. Nya föremål från olika tidsepoker och livssituationer under vikingatiden har lånats in från Gotlands Museum och Sigtunas Museum för att bidra till en ökad historisk förankring. På museet finns även två specialframtagna DNA-rekonstruktioner av vikingarna Leifur och Estrid som gestaltar hur vikingarna levde och verkade.

På museet får besökarna upptäcka vikingarnas sagor och världsbild. Ett liv som ofta var hårt och innebar långa resor till havs, plundring och hätska strider. Här i Norden fanns också handelsmän, mäktiga kvinnor, hantverkare och trälar. De liv och den tidsepoken är utgångspunkten för The Viking Museum.

The Viking Museum erbjuder en heltäckande utställning som behandlar mer än bara Stockholm. Ett upplevelsemuseum, helt och hållet om vikingar. Besökarna ska få en känsla av att du står öga mot öga med vikingatiden och därför har man utvecklat utställningen med nya utställningsdelar, färger, lukter och mer storytelling.

På plats finns det kunniga guider som har varsitt specialområde inom arkeologi, osteologi eller historia och på sätt skapar The Viking Museum unika visningar som passar både vuxna som barn.

 

Vilka var egentligen vikingarna?
Hur kommer det sig att de gjort sig både kända och ökända i hela världen? I den levande utställningen möter du genom filmer, föremål och miljöer människorna bakom denna mytomspunna tidsepok. Du träffar Leifur och Estrid, två återskapade vikingatida människor med spännande historier att berätta. Du förfasas över vikingarnas brutala plundringar, upplever det hårda livet på havet och känner lukten av tjära och torkad fisk. Missa inte att prova vikingahjälmen och känn svärdets tyngd i handen. Här upptäcker du också vardagslivets mödor, runornas fascinerande värld och den spännande nordiska mytologin.

Bilder

Hitta hit

The Viking Museum

The Viking Museum, Djurgårdsvägen 48
11521 Stockholm

Information

Kontaktinformation

The Viking Museum
The Viking Museum, Djurgårdsvägen 48
11521 Stockholm

08-400 229 90
https://vikingaliv.se/

Öppettider
ÖPPETTIDER 2019
10:00 – 18:00 TILL 30 SEPTEMBER
10:00 – 17:00 1 OKTOBER – 31 DECEMBER
Avvikande öppettider 2019:
18 september: öppet 10-15
23 december: Stängt
24 december: Stängt
25 december: Stängt

Prisuppgifter
Vuxna; 159 kr
Barn 7-15 år; 119 kr
Barn 0-6 år Gratis
*För barngrupper, till exempel förskolor och barnkalas, se särskilda priser för grupper
Senior; 139 kr

*Vi tar inte kontanter. I entrén, butiken och restaurangen kan du betala med kort eller Swish.

139 kr
Student