Tjauls Gård & Mcraft

Njut av en tillflyktsort från vardagen på denna vackra Gotländska herrgård på landsbygden, bara 15 minuter med bil från historiska Visby. Bo på vårt hotell eller i en lägenhet, koppla av i vårt spa, ta långa promenader längs den natursköna kusten eller delta i våra aktiviteter. Vad föredrar du: Mountainbike, motorcykel eller hästar? Vill du fiska eller bara njuta av solnedgången på en picknick? Berra Marcusson och Ulrika Pettersson, välkomnar er till sin underbara Gotländska herrgård. De har kombinerat sina personliga intressen för motorcyklar, hästar och äventyr på denna stora gård, bara 1500 meter från havet. På gården bor också deras son Vike och ibland får de förstärkning av Berras döttrar Malin och Frieda.

HOTELLRUM OCH LÄGENHET
Vi erbjuder ett avancerat hotell i herrgården och en fullt utrustad lägenhet i vinghuset. Herrgårdens eleganta inredning kompletterar sovrummens enkla inredning med parkettgolv och en stil. Herrgården är lämplig för privata eller företagsgrupper för upp till 16 personer. Lägenheten är perfekt för en grupp eller familj som föredrar att laga sin egen mat. Vi serverar frukostbuffé i herrgårdens matsal. Andas in den friska luften, ta en promenad runt gården eller hela vägen till havet. Koppla av i vår jacuzzi och bastu, vila vid elden och njuta av atmosfären.

KONFERENS – FEST – EVENT
Vi älskar att arrangera minnesvärda fester, evenemang, konferenser och roliga helger med dina vänner – med eller utan att sova över. Vi erbjuder många dynamiska aktiviteter på gården inklusive flera disciplinevenemang, Gotlandspel, cykling, mc-turer, ridning samt vissa lugnare aktiviteter som föreläsningar eller guidade turer. Mindre grupper serveras middag i herrgårdens matsal, och större grupper ryms genom att sätta samman bord i den stora festladan.

AKTIVITETER PÅ TJAULS
Rolig mix: Tävla med varandra i roliga utmaningar. Kör till exempel en Beach Buggy, prova mini-mc, bågskytte, smaka på choklad, klättring, gör upp en eld vid havet!
Team Building: Tävla tillsammans i team och lär känna varandra bättre. Vi erbjuder mer eller mindre galna aktiviteter som brukar leda fram till många glada skratt och stärker karman i din grupp.
Andra aktiviteter: Cykling på egen hand. MTB Adventure. Fisk och jakt. Guidad tur på gården. Guidade turer på Gotland. Avslappning.

FÖREDRAG OM MOTORCYKEL 
Berra, en skicklig och erfaren guide, har mycket att berätta på sina föreläsningar! Han lär dig om åkteknik, berättar om sina äventyr. Berra ordnar turer på Gotland, Island och Marocko. Kontakta honom för att få mer information om hans planerade turer, eller om du är en del av en grupp som är intresserad av att få han att arrangera en turné på din begäran. Berra är bondepojken från Gotland som kom på idén att köra Dakar-rallyet: Vad händer med en sådan kille? Under 90 fascinerande minuter berättar Berra för dig om hans bakgrund, hans karriär från att vara en dräng till att bli ledande inom internationella kraftverksbyggprojekt och naturligtvis Dakar Rally. Låt dig inspireras av mannen som är tuff som en gotländsk enbärsbock och stadig som en rauk.

ENDURO-SAFARI PÅ GOTLAND
Tycker du att tjusningen med motorcyklar är frihet? Att kunna sticka iväg på hojen längs vilda stråk, smyga runt på mindre vägar och upptäcka platser som inte så många känner till? Är du nyfiken på Gotland och längtar till vidsträckta stränder, raukar och mysiga skogsgläntor? Då kommer du att älska att åka runt på Enduro-Safari med Bertil Marcusson! Längs slingrande grusvägar och mycket mera tar du dig runt på ett Gotland få har sett. Turen innehåller naturscener, motorcykelåkning, glada kamrater och äventyr. Du får tillfälle att testa lite körteknik anpassat efter din egen nivå.

När du följer med på den här turen har du allt det praktiska fixat med boende, mat och vägval. Du tar med egen mc eller hyr. Du väljer själv svårighetsgrad på åkningen. Med Berra som guide kommer du direkt till de rätta vägarna, har ständig tillgång till expertkompetens och får höra en del berättelser från hans tävlande. Det här är mannen vars motto är ”Var Glad”. Det blir några minnesvärda och exklusiva dagar med massor av bra åkning och äventyr längs vägen.

PLANERADE TURER GOTLAND 2021
Se hemsidan för aktuella turer och priser. Länk till den ligger längst ner under ”Information”.

Motorcykel-event med Berra ”Dakar” Marcusson, MCraft
FÖR DIG SOM GILLAR MC, ÄVENTYR OCH UTMANINGAR – NYBÖRJARE SOM PROFFS
Läs mer här!

ÖKENTUR I MAROCKO
Kör ditt eget ”mini-Dakar”! Vi flyger från Arlanda till Marrakesh i Marocko, åker buss vidare till Ouarzazate och där vi grenslar motorcyklarna för att köra runt på en tur i Marockos varierande terräng – här kan du till exempel kan se betande kameler och snötäckta berg samtidigt! Under fem kördagar följer vi ryggen på Atlasbergen, kör i sanddyner och ökenlandskap. En övernattning är i en s.k. bivouace – som trasmatteklädda lerhyddor, övriga nätter tar vi in på auberge, hotell med ”Tusen och en natt-känsla”.

På hemvägen kör vi genom bergsmassiv på riktigt hög höjd. Du kommer att få se mycket av Marocko på den här turen – en del säger att man nästan kan se ”hela Afrika” i Marocko, därför att landskapet är så varierande. Vi avslutar med en turistdag i Marrakesh.

HÄR KAN DU BESTÄLLA PRESENTKORT
Motorcykel-event med Berra Marcusson. Hur mycket upplevelse finns det i en kristallvas, brödrost eller en badrock? Ge bort en riktig upplevelse istället! Vi har gjort det mesta jobbet åt dig. Presenten är packad och klar.
Läs mer här!

HÄSTUPPLEVELSER
Ulrika har westernhästar från olika raser och storlekar. Hon arbetar med Natural Horsemanship, ger ridkurser, arrangerar ridturer och undervisar i Safe Horse Handling. Om du är intresserad av att interagera och kommunicera med hästar är det här något för dig! Kontakta henne så berättar hon mer om detta. Du kommer att få en fin hästupplevelse på deras  härliga ranch med sina vackra omgivningar på Gotland.

RIDTURER
Turridning på westernhästar, både för vana och ovana ryttare. Vi rider på härliga marker runt Tjauls och ner till kusten.

HYR EN HÄST
Skulle du vilja ha en häst att ta hand om ibland på tider som passar dig? Då kan du hyra in dig på en häst per månad. Du får rida den och sköta den som ”din egen”, men slipper att lägga tid och ansvar på ett heltidsägande.

HYR PLATS FÖR DIN HÄST PÅ VÅR GÅRD
Ulrika och Berra har 19 boxar i sitt stall som är uppdelat i 3 avdelningar. De har även flera vindskydd till våra 68 hektar skog och beten där du kan hyra lösdriftsplats. Det finns belyst ridbana, 600 m travbana, ridvolt, rundcorall och tvättmaskin för täcken. Här finns stora hagar från 2 ha till 20 ha.

KONTAKT
Berra 0704 13 63 80 eller Ulrika 0707 56 08 06

HITTA HIT
Det tar ungefär en kvart att köra med bil från Visby till Tjauls gård. Du tar väg 149 mot Lummelunda och Kappelshamn, efter 15 km finns en gulröd skylt på höger sida ”Tjauls Gård”. (Du har då passerat skyltar med ex Lummelundagrottorna, Kinnerstugan och Nyhamn). Sväng upp mot gården och följ grusvägen rakt fram genom träd allén tills träden tar slut och du ser det mittersta av tre vindkraftverk som även är märkt “Tjauls”, sväng in mellan de två vita grindstolparna och du är framme

BILDERNA! KLICKA PÅ BILDERNA NEDAN FÖR STÖRRE FORMAT

Bilder

Hitta hit

Tjauls Gård

Lummelunda Tjauls 188
62171 Visby

Information

Kontaktinformation

Tjauls Gård
Lummelunda Tjauls 188
62171 Visby

0707 56 08 06
https://www.tjauls.se/

Öppettider
Tjauls gård är en pampig gotlandsgård som ligger lugnt och fint, ett stenkast från väg 149, bara 16 km norr om Visby och 1500 m från havet.