Traditionsrik ljusstöpning med middag i Gästrikland

OBS! Klicka på huvudbilden för större format…..

Uppskattar du hemstöpta ljus, prata och umgås? – Ja, då är en ljusstöpningsmiddag något för dig. När det börjar det bli mörkt och kallt ute är det tid för ljusstöpning. Tänk vad härligt att ha det riktigt gammaldags julmysigt, äta gott och umgås med vänner i en liten stuga ute i skogen.

En ljusstöpningsmiddag går till så här:
Ni kommer genom den mörka skogen till gården Spångmurs och möts av tända marschaller och upplysta hus. Inne i stugan får var och en 4 pinnar att knyta ljusvekar på. Ni väljer själva hur ljusen skall se ut, jag assisterar med att forma dem. Vekarna doppas i smält ljusmassa, ni pratar, myser och dricker glögg. Efter 1 timme börjar ljusen ta form, de är som en blyertspenna i tjocklek. Då går vi över gårdsplanen till festsalen där bordet står dukat med röda dukar, brutna linneservetter och brinnande grenljus. Ni serveras god mat och fortsätter att umgås. Då och då går några ifrån och doppar ljusen. När middagen är avslutad är ljusen nästan klara, det saknas bara någon avslutande doppning.
Ljusstöpning med middag tar 3,5-4 timmar, datum och tider kommer vi överens om. Menyn diskuterar vi före, det kan t.ex. vara fläskfilé, potatisgratäng, grönsaker, en mustig soppa, hembakat bröd. Ljusstöpningsmiddagar passar för ett sällskap på 6-12 personer, det kan vara vänner, kollegor, släkten eller affärskontakter. Ett par tillfällen kommer vara öppna för enstaka bokningar. Kostnad för ljusstöpning, middag, vekar och ljusmassa är 600 kr/person. Boka via mail eller telefon.

Vill ni stöpa ljus men önskar ett enklare paket går det att välja bort middag och dukning. Kontakta mig så kan vi diskutera fram ett passande paket.

Bilder

Hitta hit

Spångmurs AB

Långängsvägen 10
81022 Årsunda

Information

Kontaktinformation

Spångmurs AB
Långängsvägen 10
81022 Årsunda

http://spangmurs.se