Treehotel i Harads

Alla bilder;  © Foto: Treehotel 

Vi erbjuder en unik boendeupplevelse i vår vackra natur. Som gäst hos oss på Treehotel upplever du vindens sus bland trädkronorna, skogens doft i markerna, fåglarnas sång när morgonen gryr, genom att bara vara.

Spännande boendeupplevelse och unikt samarbete
Treehotel i Harads är en spännande boendeupplevelse och ett unikt samarbete mellan några av Skandinaviens främsta designers och arkitekter. Allt för att ett så unikt och lekfullt boendekoncept som möjligt kan skapas.

Rum – Spegelkuben
”Ett rum som egentligen bara är synligt för fåglarna, måste väl möta människornas behov av att komma nära naturen.”

”Spegelkuben” ska möta ett ökade intresse för äventyr och ekoturism. Rummet, 4x4x4 meter, är ett gömställe bland träden, kamouflerat av spegelväggar som reflekterar sin omgivning.
För att inte fåglar ska flyga in i rummet läggs en infraröd film in i glaset. Färgen är osynlig för människan men synlig för fåglarna. ”Spegelkubens” interiör erbjuder ett utmärkt boende för två personer med en dubbelsäng, toalett, sällskapsrum och en takterrass. En 12 meter lång bro leder upp till Spegelkuben.

“Naturen föder liv”
Treehotel i Harads är en plats där naturen, ekologiska värden, komfort och modern design kombineras till ett spännande äventyr. Naturen föder liv. Som rekreation är just närheten tillnatur och vildmark oslagbar. Konceptet föddes ur frågeställningen: Varför inte skapa ett hotell som ger människor chansen att uppleva naturen, bland trädtopparna, samtidigt som de upplever en unikt designad hotellupplevelse?

Rum – Fågelboet
Exteriört är Fågelboet inget annat än ett ”rum” som ser ut precis som ett fågelbo. Bara storleken skiljer det från andra fågelbon i omgivningen. Det ger ett ”kamouflage” där du snabbt försvinner och blir en del av omgivningen.

Inspirationen till Treehotel
Inspirationen kommer från Jonas Selberg Augustsens film ”Trädälskaren”.
En film om tre män som får nog av staden och åker till Harads för att bygga en träkoja och filosofera över de stora frågorna. I vår tid av urban rotlöshet blir Trädet en symbol för en plats som alltid finns där, en plats vi alltid kan återvända till.

Rum – Trädsauna
”I bastun råder sanningen!”

Ett bad i en ångande bastu är egentligen mer än ett bastubad. Ett besök i en bastu är i det närmaste ett heligt och respektfullt möte med de fyra grundelementen; den bördiga jorden, den brinnande elden, den friska luften samt det rena och drickbara vattnet. Vad vore ett möte med den magiska bastuångan värt om det inte på dessa nordliga breddgrader hade funnits en sådan rik tillgång av det rena och drickbara vattnet som är en växande bristvara i världen?

Trädet – Livskraft och uråldrig visdom!
Trädet har alltid haft en central roll i hela mänsklighetens historia, oavsett vilken livsåskådning man säger sig tillhöra och oavsett vilken politisk ådra som pumpar i ens blod står trädet alltid där som en påminnelse om livskraft och uråldrig visdom”.

Unik boeendeupplevelse
Treehotel i Harads ger dig en upplevelse av detta, bara genom sin unika boendeupplevelse. Som gäst upplever du vindens sus bland trädkronorna, skogens doft i markerna, fåglarnas sång när morgonen gryr, genom att bara vara.

Övriga aktivteter
Under sommaren har du nästan obegränsat med tid att utforska naturen, tack vare våra ljusa sommarmånader. Här finns vildmark och terräng för både aktiva och fartfyllda äventyr, såväl som undanskymda platser där du bara kan “vara”. Under sommaren och hösten finns möjligheter till aktion som cykling, vandring och terränglöpning. Luleälven är en tummelplats för dig som gillar kajak- eller kanotpaddling.

Den svenska allemansrätten ger dig miltals med möjligheter att utforska en vildmark full av vilda djur och spännande växter. Miljön runt Harads ger dig möjligheter att sjösätta din äventyrslust.

Välkomna till Treehotel i Harads!
Ägarna, Kent Lindvall och Britta Jonsson-Lindvall

Bilder

Hitta hit

Treehotel AB

Treehotel AB Edeforsvägen 2A
96024 Harads

Information

Kontaktinformation

Treehotel AB
Edeforsvägen 2A
96024 Harads

0928-103 00
http://www.treehotel.se/