Treehotel i Harads

Vi erbjuder en unik boendeupplevelse i vår vackra natur. Som gäst hos oss på Treehotel upplever du vindens sus bland trädkronorna, skogens doft i markerna, fåglarnas sång när morgonen gryr, genom att bara vara.

OBS! Treehotel i Harads får ny ägare!
Läs mer här!

The story of Treehotel – en framgångssaga!
Treehotel i Harads är en spännande boendeupplevelse och ett unikt samarbete mellan några av Skandinaviens främsta designers och arkitekter. Allt för att ett så unikt och lekfullt boendekoncept som möjligt kan skapas. Treehotel i Harads är en plats där naturen, ekologiska värden, komfort och modern design kombineras till ett spännande äventyr. Naturen föder liv. Som rekreation är just närheten till natur och vildmark oslagbar. Konceptet föddes ur frågeställningen: Varför inte skapa ett hotell som ger människor chansen att uppleva naturen, bland trädtopparna, samtidigt som de upplever en unikt designad hotellupplevelse?

Inspirationen till Treehotel
Inspirationen kommer från Jonas Selberg Augustsens film ”Trädälskaren”. En film om tre män som får nog av staden och åker till Harads för att bygga en träkoja och filosofera över de stora frågorna. I vår tid av urban rotlöshet blir Trädet en symbol för en plats som alltid finns där, en plats vi alltid kan återvända till.
Läs historien här om hur Treehotel kom till!

NÅGRA AV RUMMEN I TRÄDEN

Rum – Spegelkuben
”Ett rum som egentligen bara är synligt för fåglarna, måste väl möta människornas behov av att komma nära naturen.”

”Spegelkuben” ska möta ett ökade intresse för äventyr och ekoturism. Rummet, 4x4x4 meter, är ett gömställe bland träden, kamouflerat av spegelväggar som reflekterar sin omgivning.
För att inte fåglar ska flyga in i rummet läggs en infraröd film in i glaset. Färgen är osynlig för människan men synlig för fåglarna. ”Spegelkubens” interiör erbjuder ett utmärkt boende för två personer med en dubbelsäng, toalett, sällskapsrum och en takterrass. En 12 meter lång bro leder upp till Spegelkuben.

Det sjunde rummet
När du närmar dig det sjunde rummet nerifrån marken och blickar mot skyn, täcks hela byggnadens bottenfasad av ett fotografi i naturlig storlek, taget upp mot trädtopparna innan rummet lyftes på plats. Det inbjuder till kittlande kamouflerande nyfikenhet. Vad döljer sig där uppe? Rummet ligger tio meter upp i tallarna. Vägen upp är en upplevelse i sig. Den går genom etage och trappor som steg för steg tar besökaren närmare molnen. När du är i höjd med de stora frodiga norrländska talltopparna, med vidunderlig utsikt mot Lule älv, är du framme. Stora panoramafönster vetter mot norr där gästerna ska kunna skåda våra magnifika norrsken, även genom takfönster i sovrummen.

Rummet har skapats i olika upplevelsenivåer. Den mest svindlande är kanske uteplatsen, som består av ett nät. Genom nätet växer en naturlig tall vars grenverk breder ut sig. På nätet kan du ligga på mage och skåda neråt, ligga på rygg, lyssna på skogens sus och titta mot stjärnhimlen. Här, på gränsen mellan himmel och jord, kan du till och med sova ute om du vill. Eller inne, i den nya sviten med två separata sovrum. Rummet har 100 kvm byggyta varav 75 kvm är boendeyta. I rummet finns fem bäddar fördelat på två separata sovrum med två bäddar i varje, samt en bäddsoffa. Det finns även en lounge och ett badrum med dusch. Ekologiska lösningar, skandinaviska träslag och textilier präglar interiören. Fasaden består av en svart bränd träyta som i sig är helt annorlunda jämfört med de andra rummen.

På Treehotel Guesthouse serveras frukost, lunch och middag åt Treehotels gäster i genuin 1930-50-tals miljö. Här finns restaurang, bar, bastu och relax, tv samt internet. När du anländer till Treehotel checkar du först in på Treehotel Guesthouse och har sedan en kort promenad genom hänförande natur till ditt trädrum.

Rum – Fågelboet
Exteriört är Fågelboet inget annat än ett ”rum” som ser ut precis som ett fågelbo. Bara storleken skiljer det från andra fågelbon i omgivningen. Det ger ett ”kamouflage” där du snabbt försvinner och blir en del av omgivningen.

Rum – Trädsauna
”I bastun råder sanningen!”

Ett bad i en ångande bastu är egentligen mer än ett bastubad. Ett besök i en bastu är i det närmaste ett heligt och respektfullt möte med de fyra grundelementen; den bördiga jorden, den brinnande elden, den friska luften samt det rena och drickbara vattnet. Vad vore ett möte med den magiska bastuångan värt om det inte på dessa nordliga breddgrader hade funnits en sådan rik tillgång av det rena och drickbara vattnet som är en växande bristvara i världen?

Trädet – Livskraft och uråldrig visdom!
Trädet har alltid haft en central roll i hela mänsklighetens historia, oavsett vilken livsåskådning man säger sig tillhöra och oavsett vilken politisk ådra som pumpar i ens blod står trädet alltid där som en påminnelse om livskraft och uråldrig visdom”.

Unik boeendeupplevelse
Treehotel i Harads ger dig en upplevelse av detta, bara genom sin unika boendeupplevelse. Som gäst upplever du vindens sus bland trädkronorna, skogens doft i markerna, fåglarnas sång när morgonen gryr, genom att bara vara.

Övriga aktivteter
Under sommaren har du nästan obegränsat med tid att utforska naturen, tack vare våra ljusa sommarmånader. Här finns vildmark och terräng för både aktiva och fartfyllda äventyr, såväl som undanskymda platser där du bara kan ”vara”. Under sommaren och hösten finns möjligheter till aktion som cykling, vandring och terränglöpning. Luleälven är en tummelplats för dig som gillar kajak- eller kanotpaddling. De föränderliga säsongerna erbjuder dig fantastiska upplevelser i vår vackra natur. Oavsett om du letar efter spänning och äventyr, eller om du letar efter lugn och möjlighet till reflektion så kommer Treehotel att visa dig den norrländska charmen. Vi har ett stort utbud av olika aktiviteter mellan säsongerna för att överraska dig och dina förväntningar. Våra aktiviteter fångar det unika med varje säsong och lyfter det bästa med vår vackra natur med allt från hästridning i Western-stil under sommaren till skogsskidåkning under vintern.

Den svenska allemansrätten ger dig miltals med möjligheter att utforska en vildmark full av vilda djur och spännande växter. Miljön runt Harads ger dig möjligheter att sjösätta din äventyrslust.

Bilderna
Klicka på bilderna nedan för större format. © Foto: Treehotel

Bilder

Hitta hit

Treehotel AB

Edeforsvägen 2A
96024 Harads

Information

Kontaktinformation

Treehotel AB
Edeforsvägen 2A
96024 Harads

0928-103 00
https://www.treehotel.se/se/

Öppettider
Alltid öppet

Prisuppgifter
Se hemsida för aktuella priser