Trumvallens Fjällridning

Sommaren 2021 erbjuder vi turer  med max 9 deltagare.

Guidade fjällturer till häst där du får möjlighet att ta dig till fjällhedar och fjälltoppar med erfarna guider som visar dig vägen. Vi tar oss till Västerhågna, Myrruet, Oxsjövålen, Skuvfjället eller Mörkfjället på våra toppturer.

Rider du hos oss i mer än två dagar har du möjlighet att delta vid en kurs där vi går igenom grunderna i arbete med kor till häst. Under kursen får du möjlighet att delta i vårt rancharbete och fösa kor mellan olika fäbodbeten.

Hos oss hittar du erfarna ranch trail hästar som tar dig dit du vill gå. Vi har en blandning av american quarter, american paint, varmblod och kallblodstravare.

Ranchveckor med kofösning

Vill du lära dig arbeta med kor så erbjuder vi dig en grundkurs på våra 3-5 dagarturer. Du kommer då tillsammans med oss flytta gårdens boskap mellan sina betesmarker. Hos oss på Trumvallen får ni en oförglömlig flerdagarstur med westernridning i fjällmiljö. Hos oss går boskapen fortfarande och betar fritt som i gamla tider. Dom betar på ett område om ca 10,000 hektar! Vi har ett femtiotal djur på ranchen , mest hereford. Under dagarna får du delta i arbetet med daglig tillsyn och flyttning till nya betesmarker. Boskapsflyttningen varvas med fantastiska fjäll och vildmarksturer.

Ni bor i någon av våra gamla fäbodvallar. Vi lägger stor vikt på upplevelsen, och vill förmedla en `Back to basic känsla´´ Nästan all matlagning sker över öppen eld. Vill man ha varmt och skönt i stugan gör man upp eld i kaminen. Du kan även få en lyxstund i den vedeldade bastun med dopp i dammen. Självklart finns möjlighet till varmdusch och badtunna om man känner för det!

Hästarna har ni i hagen utanför stugan. Som på alla riktiga rancher tar man hand om sin egen häst! Våra hästar är välhanterade och väldigt okomplicerade, så alla kan känna sig bekväma i deras närhet!

Turerna börjar alltid med en provtur i paddocken för att lära känna hästarna inför veckan. Även ni som inte provat på westernridning kommer att upptäcka hur fantastiskt enkelt och kul det är. Vi anpassar naturligtvis turen efter din ridvana.

Turerna innehåller inte bara kofösning utan även fjällridning. Dom dagar vi inte jobbar med boskapen rider vi uppe på kalfjället och ni kommer att få uppleva ridning på över 1000 meters höjd med vidunderlig utsikt över Härjedalsfjällen.

På kvällarna har vi det gemytligt runt lägerelden. Summerar dagen, äter gott och dricker en pilsner eller två innan man drar ner rullgardinen och somnar gott till knastret i kaminen…

VINTERTID
På vintern har vi slädturer och kortare ridturer.
Läs mer här!

BILDERNA
Klicka på bilderna för större format och info om fotografen.

Bilder

Hitta hit

Trumvallen Fjällridning

Trumvallen 211
84092 Vemdalen

Information

Kontaktinformation

Trumvallen Fjällridning
Trumvallen 211
840 92 Vemdalen

Hanna 070-544 00 66, Johan 070-663 49 05
https://fjallridning.se/

Öppettider
Se hemsida för aktuella öppettider & priser