Två fartyg och ett pensionat

Två fartyg, från Vättern till Roxen — upplev några av Östergötlands pärlor längs Göta Kanal under två dagar. Bor och äter gott gör du på anrika Göta Hotell i Borensberg.

Upplev några av Östergötlands pärlor!

Med Kung Sverker över Boren — slussa in direkt på Göta Kanal i Motala — passera den ”svenska industrins vagga”, de branta slussarna i Borenshult och korsa den heliga Birgittas fotspår på Boren innan du passerar fyren på piren i Borensberg.

Nu är du framme i Husbyfjöl, vilket du kanske inte visste eftersom orten numera oftast kallas för Borensberg. Gå längs kanalen och kliv in i det charmiga Göta Hotell, nu kan du fortsätta att varva ner och sitta en stund på verandan och njuta av ett glas vin, språka med förbipasserande cyklister och kanalfarare och bara fortsätta att njuta av din dag.

På kvällen sitter du ned i matsalen för en genomarbetad trerättersmeny där det också finns möjlighet att beställa vinpaket samt kaffe och avec. Mätt och belåten drar du dig tillbaka till rummet eller om du hellre vill, ta en kortare kvällspromenad.

Den vackraste delen av Göta kanal

Efter en natts sömn väntar en frukostbuffé, en liten upptäcksfärd längs kanalen, ett dopp i Boren vid Strandbadet eller bara strosa runt en stund. På eftermiddagen går du ombord på Wasa Lejon i Borensberg, för en kryssning på den så kallade ”långkanalen” — under några timmar kommer du att sakta glida fram på ”årtusendets svenska byggnadsverk” mellan slussarna i Borensberg och i Berg. Under färden via en rad rullbroar och stämportar förbi gårdar med medeltida anor upplever du det som vi tycker är den vackraste delen av Göta kanal. Efter de sista slussningarna nerför den imponerande slusstrappan i Berg, slutar resan strax utanför Linköping.

Turen kan tas åt båda håll.

Kontakt
Country Inspired
E-post: info@countryinspired.se
Telefon: 0141-44 44 43

Läs mer på hemsidan: http://countryinspired.se

Bilder

Hitta hit

Götagatan 2
590 31 Borensberg

Information

Kontaktinformation


Götagatan 2
590 31 Borensberg