Upplev Åbergs Museum – Sveriges roligaste museum!

Vad kan du uppleva på vårt museum? Jo, en fantastisk serie- och konstsamling samt en av världens fem främsta samlingar av Disney-föremål. För barnen finns Trazans djungelkoja i tre våningar. Ute har ni en fantastisk lekplats. Det finns naturligtvis även en butik och en restaurang. Så gör en lajbans utflykt och besök Åbergs Museum. Vi skryter med att det är Sveriges roligaste museum. Nu kan ni läggar era dagkonferenser hos oss.

Leksakssamlingen
Museet visar en av världens fem främsta samlingar av Disney-föremål. Det är leksaker, porslin, klockor, böcker, sparbössor, you name it… Samlingen består huvudsakligen av föremål från 1928-1938. Här kan du bland mycket annat se en animationsteckning med Musse från ”Steamboat Willie” från 1928, som är världens första animerade ljudfilm.

Trazankojan
Är det så att du har barn med dig, så är vi säkra på att de redan har kilat in i våran tre-våningars Trazankoja till höger om entrén. Där finns mycket kojigt att titta på, bananrutschkana, kuliga djur och Hemliga Arnes laboratorium. Man kan rita eller sitta i ett mysigt hörn och titta på Trazan & Banarne.

Entrébiljetten inkluderar besök i kojan och här kan barnen leka under vuxnas uppsikt.

Barnkalas
Barnkalas hos oss blir något alldeles extra! Födelsedagsbarnet blir ordentligt firat med present från muséet samt tårta (djungelmums) med ljus, fina stora Åbergs-ballonger samt sockervadd till alla barn. Vill man dela ut godispåsar går det bra vid kalasets slut efter ca 2 timmar. Efter firande och fika i restaurangen blir det lek i Trazankojan och frågesport i konsthallen. Du kan även komplettera din kalas med vår kramgoa maskot: kossan Diasy Pciosso som kan bli din kalasvärd.

Guidning
Vi kan erbjuda guidning för grupper på svenska, engelska och finska. Måste förbokas. Missa inte våra fria guidningar för privatpersoner, söndagar kl 14.00. Ni betalar endast entré.

Öppettider:
mån-sön 11-16.
Boka genom att skicka oss ett mail till info@abergsmuseum.se eller tel 08-4110040

För Företag
Vi har en alldeles underbar miljö för er företagsfest eller era kundaktiviteter. Nytt för i vår är att ni kan ”konstferera” i kreativ miljö i vår nya möteslokal i anslutning till museet. Fika och lunch äts i vår trevliga restaurang. Ni väljer till besök på museet med guide om ni önskar. Vi kan ordna underhållning efter era önskemål och den fantastiska maten lagar vi på plats, antingen bordsservering eller buffé. Kontakta oss för mer information.

Åbergs Shop
Du kan även handla på nätet i Åbergs Shop! Där hittar du massor av saker ur Inger och Lasse Åbergs produktion! Passa på att handla julklapparna här! Läs mer på

Åbergs App
Ladda hem vår app så hittar du lätt den viktigaste informationen. Appen finns där du hittar dina appar.


Bilderna nedan;
Foto/Källa; Åbergs Museum
Klicka på dem för större format!

Bilder

Videopresentation

Hitta hit

Åbergs Museum

Kalmarvägen 10
74625 Bålsta

Information

Kontaktinformation

Åbergs Museum
Kalmarvägen 10
74625 Bålsta

08-411 00 40
https://abergsmuseum.se/

Öppettider
Museet: Måndag – söndag kl 11.00-16.00.
Restaurangen: Måndag – fredag kl 10.00-16.00, lördag – söndag kl 11.00-16.00.

Vi har alltid stängt på midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen. Övriga dagar är det öppet, året om.

Prisuppgifter
Avser besök i konsthallen och Trazankojan
Besök hemsidan för aktuella priser