Upplev fantastiska Carl Larsson-gården – guidade visningar och specialarrangemang. En kulturupplevelse att se fram emot!

Huvudbilden: Förmaket, Foto: Carl Larsson-gården
Bild 1: Matsalen, Foto: Carl Larsson-gården
Gårdsbilden; Foto; Gunilla Hedin

Varje år besöks Carl Larsson-gården av ca 60 000 turister från världens alla hörn. Hit kommer också många konstnärsgrupper, skolor och designers för att låta sig inspireras av en av 1900-talets mest stilbildande konstnär och hans formsäkra fru.

Under en guidad visning får du vandra runt i familjen Larssons orörda hem och höra mer om hur ett av 1900-talets största kändispar levde sitt liv. Ett annat tips är att överraska vänner, kollegor eller släkten med ett annorlunda specialarrangemang i en inspirerande miljön. Hör av dig till oss så skräddarsyr vi ett arrangemang som garanterat värmer länge.

Lilla Hyttnäs ser precis som på familjen Larssons tid. Det betyder t ex att huset inte är handikappanpassat. Om du är osäker ber vi dig därför att ta kontakt med oss i förväg så att vi kan diskutera hur vi bäst kan tillgodose dina önskemål.

Upplev den fantastiska Carl Larsson-gården, öppet varje dag! 1 maj–30 september 2015 har vi guidade visningar av Lilla Hyttnäs, måndag–söndag 10.00–17.00.

I juni 2014 slog Iskällarens café och delikatessbutik upp portarna i det gamla stallet på Carl Larsson-gården. Här bjuds du på lokala läckerheter såsom älgkorv i dalatunnbrödet tuttul, smörrebröd med kallrökt siljanslax, picklad lök och pepparrotskräm eller ostbricka med knäckesticks och marmelad. Om du är sugen på något sötebröd så finns det både gammaldags sockerkringlor och kakbuffé. Köp något gott att mumsa på och slå dig ner vid åkanten eller i den vackra trädgården som Carl och Karin Larsson en gång skapade åt sig och sin familj!

Om du vill köpa med dig något välsmakande hem så finns det ett stort utbud att välja på, bland annat honung, choklad, vinäger, rybsolja, saft, marmelader, kryddor, knäckebröd, ostar och karameller.

För bokning, frågor och specialarrangemang ring 023-600 53.

Visning året runt

Öppet varje dag!
2 januari–30 april 2015 har vi en guidad tur om dagen. Vardagar kl. 11.00 och helgdagar 13.00.
1 maj–30 september 2015 har vi guidade visningar måndag–söndag kl. 10.00–17.00.

Guidad visning av konstnärshemmet
Vuxna: 160 kr
Barn 6–16 år: 60 kr
Barn 0–5 år: gratis
Barnvisning: 75 kr
Trädgårdsvisning: 95 kr

GRUPPBOKNING: För grupper över 45 personer, 125 kr/person.
SKOLBOKNING: Skolklasser, grund- och gymnasieskola, 50 kr/elev (minst 15 elever). Under lågsäsong endast i anslutning till ordinarie visningstid.

Boka en privat visning: 160 kr/person (minst 15 personer).
Vi utvecklar nya spännande aktiviteter, hör med oss inför ditt eller din grupps besök vad vi har att erbjuda!

Varje år besöks Carl Larsson-gården av ca 50 000 turister från världens alla hörn. Hit kommer också många konstnärsgrupper, skolor och formgivare för att låta sig inspireras av en av det förra seklets mest stilbildande konstnärer och hans formsäkra fru.

Vi utvecklar nya spännande aktiviteter, hör med oss inför ditt eller din grupps besök vad vi har att erbjuda!

(Med reservation för att ovanstående prisbild kan ha förändrats sedan denna presentation lades upp på ListitSweden.se. Kontakta företaget för aktuella priser eller se hemsidan nedan..)

Kontakt:
Du är alltid välkommen att höra av dig till oss!
Tveka inte att höra av dig till oss när du har frågor, synpunkter, ska göra större bokningar eller vill veta mer om våra specialarrangemang.
Observera att vi inte har någon bevakning av e-post under helgerna.

Chef Chia Jonsson tel 023-603 77

Plats: Carl Larsson-gården ligger i Sundborn, en idyllisk by 13 km utanför Falun, Dalarna,

Carl Larsson-gården
SE-790 15 Sundborn
Sverige
Tel: 023-600 53
Fax: 023-606 53
E-post: info@clg.se

Mer information: http://www.carllarsson.se

Om du vill kontakta denna presentatör, använd formuläret nedan.

Kontaktformulär
  • Ange tecknen som visas ovan i fältet för att motverka skräppost.
14 542 visningar

Kommentera