Upplev Kopparleden på MC!

Kopparleden är den 40 mil långa historiska väg som går mellan de två gamla kopparstäderna Røros i Norge och Falun i Sverige – som båda är upptagna på UNESCO:s världsarvslista. Nu finns Kopparleden anpassad för dig som helst åker motorcykel. Att åka längs Kopparleden passar utmärkt för en kortsemester eller långweekend, men du kan också välja att stanna längre tid i området, göra utflykter, besöka sevärdheter och uppleva natur och kultur. Du kan även lägga in Kopparleden som en delsträcka på väg västerut mot de norska fjordarna, norrut mot Nordkap, österut mot Bottenhavet/Östersjön eller söderut mot kontinenten.

Rasta och sträcka på benen
Hur skönt det än är att sitta på motorcykeln så är det lika viktigt att få sträcka på benen och ta en vilopaus, eller kanske äta en god middag och få sova gott. Längs Kopparleden finns flera förstklassiga rast- och utsiktsplatser, liksom många fina restauranger och bekväma hotell. Här finns naturligtvis också enklare matställen och campingplatser.

Vacker natur
Kopparleden har med rätta kallats ”ett nordiskt tvärsnitt”. På din motorcykel färdas du genom många skiftande och storslagna naturtyper med milsvid utsikt. Från slätterna och odlingslandskapet söder om Falun och Borlänge, via sjöarna Runn och Siljan, över Dalälven där dalgångar och blåa berg möter dig med såväl större samhällen som idylliska byar och fäbodar. Genom vidsträckta skogar upp till fjällvärlden når du från Kopparleden flera små och stora naturreservat, samt två nationalparker varav en har Sveriges högsta vattenfall. Vildmarken fortsätter i Norge med sjön Femunden och fjälltoppar ända upp mot 1750 meter. Kopparleden bjuder hela vägen på rik och varierad flora och fauna. Här finns även fantastiskt fina fiskevatten.

Äventyr & Upplevelser
Vill du ha häftiga upplevelser utöver det vanliga under din resa? Längs Kopparleden och i dess närhet finns aktiviteter som ger dig en härligt hissnande känsla i magen och som får adrenalinet att rusa! Men här finns även lugna äventyr för dig som bara vill glida fram på ett stilla vatten, sitta och vänta på att fisken ska nappa eller vandra längs vackra vandringsleder. På vår hemsida nedan finner du ett urval av äventyr.

Kontakt
Plats; Box 100, 796 90 Älvdalen, Sweden
E-post; info@visitkopparleden.com
Telefon; 0251-802 32, 070-460 11 66
Webbplats; http://www.visitkopparleden.com

Bilder

Hitta hit

Älvdalen
796 90 Älvdalen

Information

Kontaktinformation


Älvdalen
796 90 Älvdalen