Upplev Muminvärlden – Ett sommaräventyr för hela familjen!

Muminvärlden är en förtjusande kombination av Tove Janssons saga och äkta skärgårdsnatur. Välkommen på besök – senast på plats kommer du att märka att Mumintrollens hemö erbjuder aktiviteter, sevärdheter och upplevelser rentav för en dag till! Muminbutiken i gamla stan i Nådendal har öppet under Muminvärldens öppettider. För sommaren 2021 har Häxan fått ett nytt fint hus och Hemulen en ny blomsterrabatt. Muminvärlden öppnar igen den 12 Juni och har öppet fram till 22 Augusti.

För alla barnfamiljer som vill fylla sommaren med äventyr är Muminvärlden ett bergsäkert kort. Strax utanför Åbo, intill idylliska Nådendal, träffar ni Lilla My, Snusmumriken och alla mumintrollen som välkomnar stora och små till äventyrsparken för teaterpjäser, lekar och aktiviteter hela dagen. Ett tips är att packa ner både picknickfilt och badkläder, för det kan vara välkommet att få svalka sig under en fullspäckad sommardag.

Nådendal är nära
Nådendal är en pittoresk skärgårdsstad. Inte konstigt att både Mumintrollen och presidenten valt att bosätta sig här på sommaren. Staden ligger bara en och en halv mil från Åbo och är en charmig badort med vackra trähus och en skön atmosfär.

Kailo är Mumintrollens egen ö i Nådendal
Muminvärlden ligger på en ö som du når via en gångbro från hamnen i Nådendal. Glöm inte att packa ner badkläderna och ta ett svalkande dopp.

Nyhet! Häxans nya hus
Under våren har det hamrats och putsats i Muminvärlden. Häxan har byggt ett spännande hus där man kan gå in och kika på kvastsamlingen. Hemulen har fått en ny blomsterbänk som behöver vattnas och Mammas Kök har piffats till. Kom och kika på alla nyheter du med!

OM Muminvärlden Ab
Dennis Livson är producent för den animerade Mumin-serien och temaparken grundades på hans initiativ för att skapa upplevelser för barn och deras familjer.

Muminvärlden – kort historik
Muminvärlden Ab är ett turismföretag som grundades 1993 i Nådendal och baseras på den finlandssvenska författarinnan och konstnären Tove Janssons Mumin-berättelser. Bildkonstnären Tove Jansson (1914-2001) skapade muminfigurerna i sina böcker, av vilka den första “Småtrollen och den stora översvämningen” kom ut 1945. Den tredje muminboken “Trollkarlens hatt” (1948) blev ett genombrott också internationellt.

Numera är Tove Jansson Finlands genom tiderna mest översatta författare. Hennes verk kan läsas på mer än 40 språk. Mumintrollen berör oss alla, oberoende av ålder och nationalitet. Muminvärlden i Nådendal har också årligen besökare från ett flertal olika länder. Särskilt populära är mumintrollen i Japan.

Utan tv-producenten Dennis Livson hade mumintrollen aldrig blivit tv-stjärnor och utan honom hade inte heller Muminvärlden i Nådendal existerat. Tove Jansson, hennes bror Lars och Dennis Livson blev vänner och började göra muminanimationer i slutet av 80-talet. Den första säsongen av Berättelser från Mumindalen blev klar 1991 och gjorde succé ute i världen. Sammanlagt gjordes 104 animationsdelar. I samband med televisionsseriens popularitet föddes också tanken på en temapark. Den öppnades i Nådendal sommaren 1993. Livson avled i november 2013 i en ålder av 66 år. Syftet med parken är att förverkliga Muminfilosofin: familjefokus, ickevåld, vänlighet, miljömedvetenhet, säkerhet, äventyr samt värderingar som främjar barnuppfostran. Geografiskt verkar Muminvärlden Ab på tre platser: På ön Kailo, på Äventyrsön Väski samt i Nådendals stadscentrum där Muminbutiken och Muminparkeringen finns. Man har miljoner besökare!

Läge
Muminvärlden är belägen på den natursköna ön Kailo i Nådendal, omkring 16 kilometer från Åbo. Man kommer till ön längs en gångbro nära den gamla kyrkan i Nådendal.

BILDERNA (Klicka på dem för större format)

Bilder

Videopresentation

Hitta hit

Muminvärlden Ab

Kaivokatu 5, 21100 Nådendal, Finland
Kaivo

Information

Kontaktinformation

Muminvärlden Ab
Kaivokatu 5, 21100 Nådendal, Finland
Kaivo

+358 (0)2 511 1111
https://www.muminvarlden.fi/

Öppettider
Sommaren 2021
12.6.-30.6. dagligen 11-17
1.7.-8.8. dagligen 10-17.30
9.8.-22.8. dagligen 11-17
Gå till hemsidan nedan för att läsa mer

Prisuppgifter
Gå till hemsidan nedan för att läsa mer om aktuella priser