Urnatur – Skogseremitaget

Här är den ideala platsen för dig som vill komma och fira 50-årskalaset, fira ett ekologiskt bröllop, bjuda på en hemlig upplevelse, ha en släktträff ,träffa kompisgänget,få inspiration för egna projekt eller en nystart i livet …eller bara dra dig undan för att tänka själv ett tag…

Att komma och bo i skogseremitaget är en upplevelse i sig!

Urnatur serverar spännande mat med lokala vilda örter och lamm ifrån egen uppfödning.

Självklart har vi också fullständiga rättigheter för slutna sällskap. Vi har också en lokal, plåtslottet, som är lämplig för upp till ca 30 sittande gäster. Här kan vi servera mat, arrangera bröllop, kurser, utställningar…

Naturen är den röda tråden hos Ulrika Krynitz och Håkan Strotz som driver Urnatur. Skogseremitaget är en plats för vila och eftertanke och en mötesplats för visioner.

Huvudbilden: majgrön mossa
Ljusgrönt mossamönster på tunn bomulls voile liknar det skira lövtäcket i maj månad. Dubbelsängen i ek är gjord av Ingrid Külper, Glada Grodan, enkom för detta tyg! Flickan heter Estrid och bilden är tagen på Ekerö.

Eremitage är en ort för eftertanke i avskildhet. Här, mitt i Holavedskogen utanför östgötska Ödeshög, ordnar Urnatur inspirerande konferenser i skogseremitaget, aktiviteter och fester. Men det är ingen vanlig konferensanläggning. Det är en upplevelse!

Man bor i egensinniga, på plats egenhändigt timrade stugor och trädhus utan el. Inredningen präglas av Ulrikas design som inspirerats av naturens former, färger, skuggor, rörelser och ljus. Sköna sängar, vedeldad bastu och badtunna, dämpat ljus av fotogenlampa, doft av kokkaffe och en knastrande brasa bjuder in till spännande samtal och en härlig gemenskap. Dofter, smaker, svensk design, en enorm kunskapsbank inom traditionella hantverk och natur och inte minst en bedårande vacker natur inspirerar.

Här har en dröm och en vision blivit verklighet och livsstil.

Naturen lyfts in även i matlagningen: Lammkött ifrån egen fåruppfödning och lokalt eller egenodlade grönsaker kombineras med vilda örter, bär och svamp som plockas runt husknuten.

Bild 4. Håkan och Ulrika framför pilgrimstugan. Gångärnet bakom är i form av ett gammalt eldstål.

Urnatur fick Grand Travel Awards Ekoturismpris för 2012!!! Läs mer här!

Alla bilder; foto: Ulrika Krynitz ©

Adress & Kontakt
Sjögetorp 3, 599 91 Ödeshög
Telefon: 0733702687
Webbplats: http://urnatur.se

Bilder

Hitta hit

Sjögetorp 3
599 91 Ödeshög

Information

Kontaktinformation


Sjögetorp 3
599 91 Ödeshög