Vandra i Vasakungarnas fotspår!

Foto: Visitkalmaroland.com

Ta med dina vänner eller kollegor på en spännande stadsvandring genom historiens Kalmar! Till varje vandring finns en specialkomponerad meny som tillval.

Ni vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide som berättar om Kalmars långa och dramatiska historia och tar er med till unika miljöer.

Vandringarna finns i olika teman:

Stadsvandring med guide och berättelser på olika teman, Mörkervandring – Farliga rackare och elaka spöken eller Äventyr med Fotosafari och Skattjakt. Vilken tur blir din favorit?

Till varje stadsvandring finns det en specialkomponerad meny som tillval. Menyn bokas senast 7 dagar före aktuellt vandringsdatum.
Kontakta oss vid gruppbokning – du kan boka egen guide och egen dag året runt.

Det nya Kalmar – Den nya staden – Gör sällskap med rådman Caspar Hoppenstedt på en promenad genom 1600-talets Kalmar och lyssna till berättelser och spännande livsöden. En kulturhistorisk vandring i Barockens Kalmar där stadens unika arkitektur på ett makalöst sätt har bevarat minnet av Stormaktstiden.

Bland storkapitalister, tändstickskungar och alldeles vanligt folk – Följ med till din mormorsmors Kalmar! En spännande sekelskiftesvandring på punschverandornas tid med nedslag i Kalmars industrihistoria, konst- och matkultur. Guiden tar dig med till unika miljöer.

Kalmars kungliga dass och runda lägenheter Visste du att Erik den XIV hade en hemlig flyktväg via det kungliga dasset på Kalmar Slott? Att det finns runda lägenheter i vattentornet? Att IRON Man som blivit så populärt med deltagare från 49 länder redan är slutsålt för 2015? En trevlig upptäcktsfärd i centrala Kalmar. Ges också på engelska.

Mörkervandring
Farliga rackare och elaka spöken – en mörkervandring, en skrämmande tur genom sägnernas och skräckens Kalmar. Lyssna till spöklika berättelser ur Kalmars mörka historia, smaka på Skägg-Eriks hemliga dryck och följ med på en kuslig vandring genom mörka gränder och bastioner.

Äventyr
Utmana dina kollegor på ett spännande äventyr i Kalmar!
Följ med på en fartfylld fotosafari i Kalmar city. Ni får foton som visar vägen till intressanta platser i historiska områden. Tävlingen går ut på att hitta motivet på bilderna och fota hela laget på plats. Hela fotosafarin tar drygt en timme och kan avslutas med mat och dryck.

Följ med på en spännande skattjakt i Vasakungarnas fotspår!
Skattjakten sker i historisk anda med modern teknik utan karta. Ni använder er av GPS koordinater som visar vägen till fem hemliga platser i Kalmar. Varje plats berättar något unikt om Kalmar. Hela skattjakten, eller geocaching som det kallas, tar drygt en timme och kan avslutas med mat och dryck.

Läs mer här på; http://www.visitkalmaroland.com/stadsvandringar/

Telefon: +46(0)76 212 90 17 (Mån-Fre 8.00-17.00)

Bilder

Hitta hit

Westbergh Upplevelser AB

Södra Malmgatan 7
392 34 Kalmar

Information

Kontaktinformation

Westbergh Upplevelser AB
Södra Malmgatan 7
392 34 Kalmar

http://www.visitkalmaroland.com