Vargvandring i Bergslagen

En yyylande resa i vargflockens revir!

Månen skiner över granskogen och en ensam varghane ylar i natten. På marken syns färska spår som vittnar om flockens framfart genom skogen.

“När skymningen faller vaknar skogen till liv och vi beger vi oss ut i vargreviret för att spana och lyssna efter vargar. Vi söker upp utvalda platser där chanserna att höra vargyl är som störst. Att höra varg yla mitt i den mörka skogen är få förunnat men på våra turer får vi ofta svar. Bara att befinna sig i närheten av detta mytomspunna djur gör lätt att nackhåren reser sig.”

“Vi äter middag tillsammans vid en lägereld och övernattar i en tältkåta med sovsäckar på någon plats i vargreviret där vargarna antas hålla till. Ibland stiger vi upp tidigt i gryningen och spanar på öpnna platser där det finns möjlighet att djur går förbi i gryningen. Sedan äter vi en värmande frukost och beger oss sedan tillbaka till civilisationen efter en lång natt i skogen. Följ med på ett spännande äventyr i vargreviret och lär mer om detta mytomrunna rovdjur.”

Bild 2 ( Ylande varg) Foto: Skogens Konung

Datum: Denna tur erbjuds på fasta datum både som vintertur under januari-mars och som sommartur under juni-september. Se kalender för datum. Även möjligt att boka på andra datum vid minst 4 personer.

Resans längd: 2 dagar / 1 natt. Från eftermiddag dag 1 till efter frukost dag 2.

Deltagare: Max 8 deltagare per guide

Rabatter: Boka våra nya datum i juli-augusti-september. Yla med vilda vargar! Om ni är 5 eller fler som bokar tillsammans så kan ni fråga efter vår grupprabatt.

Ingår i priset: Färdledare, logi, besök på viltforskningscenter, föreläsning om vargar. Vildmarksmiddag dag 1. Frukost dag 2.

Pris: 2450 SEK

Boende: Enkel bädd i tältkåta.

Övrigt: Rekommenderad åldersgräns 15 år. Deltagare bör kunna vandra obehindrat i skogen. Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor för vandring, varma kläder för kalla nätter, sovsäck, kudde, ficklampa, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska, snacks.

Tillval: Hyra sovsäck (SEK 90).

Plats och tid: Turen utgår från Grimsö Viltforskningsstation Skinnskatteberg, Västmanland.. Börjar kl. 13, avslutas ca kl. 11 nästa dag.

Huvudbilden (Varg i skogen) Foto: Glenn Mattsing
Bild 1. Foto, Skogens Konung
Bild  2-4.  Foto, Wild Sweden

Kontakt:
Telefon:0706-106150 bokning: marcus@skogenskonung.se

Mer information: http://www.wildsweden.com/

Se filmen nedan om Wild Sweden!

Gatuadress: Karmansbo 18b
Ort: Karmansbo
Län: Västmanlands län
Postkod: 73115 Kolsva, Sweden

Bilder

Hitta hit

Karmansbo 18b
731 15 Karmansbo

Information

Kontaktinformation


Karmansbo 18b
731 15 Karmansbo