Världens längsta linbana!

Åk med ett stycke industrihistoria och upplev den norrländska naturen från ovan genom en 13,6 km tur med Världens Längsta Linbana. En del av den linbana som ursprungligen byggdes för att frakta malm mellan gruvan i Kristineberg och anrikningsverket i Boliden. ”En upplevelsebar kulturhistorik, med ett garanterat fönsterbord”
Malmen en mellan gruvan och anrikningsverket, idag är en kortare del av linbanan renoverad och linbanefärden mellan byarna Örträsk och Mensträsk utgör och möjliggör ett unikt tillfälle att njuta av vacker natur, kanske även få syn på ren eller andra djur som lever i vilt tillstånd här.

Bilderna; Foto, Henning Wüst

Det går att boka mat innan avfärden. Vad sägs om renstek på bästa fönsterplats högt ovanför trädtopparna? I anknytning till linbaneanläggningen finns även flertalet aktiviteter: Laven Bäckerudden, en ombyggd gammal gruvanläggning med ”Krogen i skogen” och stugby, en jättekåta som kan erbjuda norrländsk wok. Den rofyllda mystiken runt linbanan och dess industrihistoriska anknytning är en upplevelse utöver det vanliga.

Är ni en grupp som vill aktivera er tillsammans så är Laven Bäckerudden ett bra alternativ. Här är möjligheterna många och med sitt avskilda läget och natursköna miljö lämpar sig Bäckerudden utmärkt för företag eller andra sammanslutningar som vill konferera eller umgås. Tillsammans med andra företag i området kan er perfekta upplevelse skräddarsys, vad sägs om aktiviteter som fyrhjuling eller skotersafari.

Är du på jakt efter det spännande, det intressanta eller det rent sällsynta? Då ska du titta efter de brunvita skyltarna längs vägarna. Dessa skyltarna visar nämligen vägen till utmärkta turistområden, besöksmål och speciella landmärken som bedömts som särskilt intressanta och Världens Längsta Linbana är just ett sådant intressant besöksmål.

Linbaneturer måste alltid förbokas.
Vid bokning fås en instruktion om vart Linbanefärden startar. Mensträsk eller Örträsk.

Kontaktinformation
Linab i Norsjö AB
Örträsk 67
935 93 NORSJÖ
Tel. 0918-210 25

Mer information: http://www.linbanan.com

GOL_logga100

Bilder

Hitta hit

Örträsk 67
935 93 NORSJÖ

Information

Kontaktinformation


Örträsk 67
935 93 NORSJÖ