Våröppet på Byskolan

Vårutflykt till Byskolan i Gånarp – Kaffestuga och Hemslöjdsbutik!

Här kan du uppleva allt från hembakat kaffebröd till modernt konsthantverk, detta i en kulturklassad 1800-tals-miljö, långt borta från stress och massimport. Nytt för i år är att Byskolan i Gånarp går över till ekologisk servering!

Byskolans Kaffestuga har använt sänkningen av restaurangmomsen för en övergång till ett ekologiskt café (90% ekologiskt).

Vi bibehåller därför våra priser i serveringen och hoppas kvalitetshöjningen till ekologiskt kommer att uppskattas av gamla som nya kunder.

Byskolans Kaffestuga – serverar ekologiskt och rättvisemärkt kaffe och te. Kaffebröd och matbröd bakas av ekologiska råvaror så långt det är möjligt. Såväl inredning som kaffekoppar vi serverar i är bättre begagnat!

Vårt utbud av svensk hemslöjd och konsthantverk tillverkad för hand, tänkt att användas länge, står i stor kontrast till all massproducerad import.

Här har vi t.ex. det mesta till köket; skärbrädor, stekspadar, smörknivar, slevar, skålar etc., för dig som vill byta ut dina plastsaker.

De gäster som tar sig till Gånarp med buss 507, cyklar eller går hit kommer att premieras med en miljörabatt på fikat.

Under våren kommer vi att ordna en hästparkering så att även ridande gäster kan komma hit, givetvis får även dessa gäster miljörabatt.

Nya utställare i vår:

Glasblåsar-paret Ulrika och John Paulsen.

Varje alster i deras produktion är unikt, munblåst och handmålat. Motiven är inspirerade av havsstranden och norrsken. Materialet i glaset är allt ifrån guld, platina, glaskristaller till flytande metaller. Den speciella effekten uppnås av en lång brännings-process där bara några få grader är skillnaden på fiasko eller önskat resultat.

Kontakt
Anne P Strömbäck
Byskolan i Gånarp
Gånarps backaväg 2, 266 92 Munka Ljungby
Telefon: 0431-28127
Hemsida: www.byskolan.se

Bilder

Hitta hit

Gånarps backaväg 2
266 92 Munka Ljungby

Information

Kontaktinformation


Gånarps backaväg 2
266 92 Munka Ljungby