Västernorrlands Museum

Västernorrlands Museum ligger på Murberget i Härnösand. Här finns en modern museibyggnad med utställningar, butik och kafé samt ett friluftsmuseum med hus och miljöer från 1800-och 1900-talen. På Murberget hittar du berättelser om Västernorrland. De ljusa historierna om framsteg, men också de mörka om häxbränningar, fattigdom och svält. Du får vara med om oväntade möten mellan musiker, dansare, konstnärer och våra historiska föremål.

Västernorrlands museum och Freddes mat
Västernorrlands museum och Freddes mat kommer under december månad att erbjuda ett pop-up-kafé med julen i fokus, i museibyggnaden på Murberget.

-”Det här är jätteroligt och bra, vi testar en ny form av samarbete genom den här pop-up-verksamheten. För länsmuseet är julen en viktig tradition att uppmärksamma, och matupplevelse kopplat till julen förstärker vårt utbud under december. Vi kommer att ha en del julprogram och inte minst julmarknaden i december, då Freddes kommer vara på plats, säger”, Jenny Samuelsson, museichef.

-”Maten kommer att vara julbetonad, med allt som hör julen till. Vi startar upp på 1:a advent och avslutar 30 december. Det kommer finnas möjlighet att äta dagens rätt på vardagar,och julfika av olika slag. Det går också att beställa julmat för grupper via vår vanliga bokning. Vi på Freddes tycker att det här kommer att bli jättekul, och ser möjligheter i att bredda oss ytterligare”, säger Fredrik Öström, ägare av Freddes mat.

– ”Det kommer att finnas lite pyssel för barnen i kaféet och lokalen kommer att bli fint pyntad – julen handlar ju om barnen, och om gemenskap”, säger Nina Johansson, platsansvarig för pop-up-verksamheten. ”Vi kommer också att hitta på olika happenings kring julen i kaféet”.

Öppettider: Mån-sön: 11-17, torsdag 11-20

Kontaktuppgifter

Kontakt för Freddes Mat: Nina Johansson, 070-398 31 52

Freddes mat.se är ett Härnösandsföretag som fixar mycket inom matlagnings och cateringbranschen. Vi tillagar vår mat i ett kök beläget på fina Kusthöjden där vårt kök tillagar allt från små tillställningar till stora festarrangemang.

Bilderna. Foto/Källa; Västernorrlands Museum
(Klicka på bilderna för större format)

Bilder

Hitta hit

Västernorrlands museum

Murbergsvägen 31
87150 Härnösand

Information

Kontaktinformation

Västernorrlands museum
Murbergsvägen 31
87150 Härnösand

070-348 16 01
https://www.vnmuseum.se/

Öppettider
BESÖKSINFORMATION
Museibyggnaden Murberget
Öppen alla dagar kl. 11-17.
Torsdagar har museet kvällsöppet fram till 20.00
Stängt julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.
Fri entré!
Museets växel har telefonnummer: 0611-886 00.
Växeln är öppen Mån-Sönd 11:00 - 17:00

Friluftsmuseet
Öppet 21 juni – 11 augusti alla dagar kl. 12-17

Gammelgården i Myckelgensjö
Öppen med guide 26 juni – 14 augusti kl. 12-17

Ulvö gamla kapell
Öppet med guide 1 juni – 30 augusti kl. 12-15.
Visningar bokas för 900 kr på tel. 070-860 22 40.