Vemdalen – Vinterparadiset!

Vemdalen finns äventyr för hela familjen. Är du en passionerad skidåkare, inbiten fiskare eller en gourmand av högsta rang. Här får du de bästa aktivitetstipsen inför din nästa fjällsemester. Du hittar också massor med inspiration inför din semester året om.

10 saker du inte får missa i vinter

I vintermeckat Vemdalen finns en hel del annat än bara skidåkning att ägna sig åt. Därför har vi listat 10 saker du inte får missa i vinter. Allt ifrån den bästa dåligt väder-aktiviteten, restaurangeventet Smaka på Vemdalen till längsta backen i Björnrike för feta skär eller hur du kan vinna en bil genom att åka en mil, på skidor. Det är bara att börja bocka av!

ÅK VESSLA TILL JAKTSTUGAN ELLER SAMEVISTET
En våffla på Jaktstugan eller Samevistet är en Vemdalsklassiker som du bara inte får missa när du är här. Slänger du dessutom upp en ”varm choklad med vispgrädde mot fjäll”-bild på Instagram taggad med #älskavemdalen är dagens aktivitet komplett.

UPPTÄCKA VILDMARKEN FRÅN HÄSTRYGGEN
Med utgångspunkt från den vackra westernranchen vid Trumvallen rider ni ut på en skogstur med trygga nordsvenska hästar under sadlarna. Skritta ljudlöst fram längs slingrande vattendrag genom vildmarken med vita fjällvyer. Pausar gör ni efter vägen med en kopp rivigt kaffe, nykokt över öppen brasa.

BASTA, BUBBLA & BOWLA PÅ M
En utmärkt aktivitet för stela skidåkarben eller allmänt ruggiga dagar! I relaxen på Storhogna M hittar du förutom bastu med fjällutsikt, en 34 grader varm avslappningspool med kallvattenzon, sköna vilstolar och ett stoooort panoramafönster mot fjället. En skön plats att slappa på, helt enkelt. När kroppen väl är mjuk och mör är det inte många steg till bowlingbanan under samma tak. Avsluta dagen med en match mot familj och vänner.

NIGHT SNOW RUN
En unik löpartävling på snö som man helt enkelt måste uppleva för att förstå. Gillar du utmaningar, äventyr och löpning är det här loppet för dig! Night Snow Run är ett duolopp som du och en kompis springer i skenet av pannlampan och månen. Längs leden brinner facklor och runt krönet kan man överraskas av spektakulära eldshower som kryddar upplevelsen lite extra. Välj om ni vill springa 10 eller 6 km på snösäkra Vemdalsskalet med start och mål på det upplysta och festglada torget.

BRINNANDE LÅR-GARANTI FÖR SKIDNÖRDAR
Nu pratar vi utförsåkning av högsta klass i Björnrike; Från toppen ner i Övre Störtloppet, korsa Långsvängen, ner i Nedre Störtloppet, ta ut till höger före sista transporten mot Riket, lägg en lång GS-sväng in på transporten och få en härlig avslutande brant ner mot Grizzly Express.

VEMDALEN ÖLMARKNAD
Helgen då familjeparadiset Vemdalen invaderas av skidåkande ölälskare? Nja, det är kanske snarare en av Sveriges mest intima och trivsamma ölmarknad. Hur som helst, den 26 januari öppnas portarna till Kuben på Vemdalsskalets Högfjällshotell när Vemdalen Ölmarknad går av stapeln. Här har du ett gyllene tillfälle att lära dig mer om den ädla bryggkonsten, prata med både lokala producenter och en handfull långväga, småskaliga bryggmästare. Givetvis blir det en hel del arbete för smaklökarna när det dukas upp mängder av spännande ölsorter och passande tilltugg. Köp dina biljetter i tid på vemdalen.se

ÅK EN MIL OCH VINN EN BIL (!)
Alla som går i mål är med i utlottningen av familjebilen Volkswagen Passat Alltrack. Det 10 km långa längdloppet på långfredagen arrangeras av Storhogna Högfjällshotell & Spa i samarbete med Berners bil/VW och Åsarna IK. Åsarna IK har lång erfarenhet av stora längdtävlingar och många framgångsrika längdprofiler som Ida Ingemarsdotter, Johan Olsson och Tomas Wassberg som brukar svepa förbi i vimlet.

HUNDSPANN PÅ FJÄLLET
De flesta känner nån gång det där suget av att komma bort ifrån tempot i liftsystemen några timmar. Bort från liftköer, pister och svettiga afterskiband. Ett av våra stalltips som vi vågar lova dig ett minne för livet är några timmar bakom ett hundspann. Att mysa ner sig i en släde med ett dussin ylande Alaskan huskeys framför sig som otåligt väntar på att få släppa loss springet i tassarna är en nästintill obeskrivlig upplevelse. Frihetskänslan som infinner sig när jyckarna sätter av från The Howling Dog Farm och får sträcka ut över fjället är obeskrivlig. Det kan få den mest hårdhudade passageraren att släppa loss sitt bredaste leende med efterföljande välbehag.

SMAKA PÅ VEMDALEN
En 10 dagar lång kulinarisk upplevelse den 11-20 mars som bjuder in dina smaklökar till att prova ett flertal av våra restauranger i området. Varje restaurang som deltar i konceptet har satt ihop en specialkomponerad 2-rättersmeny som bara kommer finnas under dessa dagar. Priset är dessutom kraftigt reducerat för att fler ska kunna njuta av riktigt bra mat under sin fjällsemester. Mer info om eventet kommer inom kort!

SNÖSKOVANDRA TILL FETTJEÅFALLET
Har du någon gång vandrat till Fettjeåfallet så har du upplevt det dramatiska och glittrande sceneri som platsen serverar sina besökare under sommarmånaderna. Med över 70 meters fallhöjd är det här ett av fjällvärldens mest spektakulära vattenfall. Men inte lika många har upplevt den där kittlande känslan av att tiden står stilla när du stå där i meterdjup snö intill det annars så livliga fallet som nu frusit till is och skapat ett helt nytt landskap. Samma porlande vattenfall som du hittar på sommaren, bjuder på en helt ny upplevelse under vinterhalvåret. Så spänn fast snöskorna och ge dig ut på ett äventyr i vinter! Mer om våra vattenfall på vintern!

 

Foto: Destination Vemdalen, Karl Vertergård
(Klicka på bilderna för större format)

Bilder

Hitta hit

Destination Vemdalen

Nya landsvägen 46b
84092 Vemdalen

Information

Kontaktinformation

Destination Vemdalen
Vemdalen
840 92 Vemdalen

0684-300 01
https://www.vemdalen.se/

Öppettider
17/6-29/9 Alla dagar 10.00-17.00
30/9-15/12 Mån-Fre 10.00-16:00, ej röda dagar.
16/12-26/4 Alla dagar 10.00-17.00
27/4-14/6 Mån-Fre 16.00, ej röda dagar
Se även hemsidan för aktuella öppettider;
https://www.vemdalen.se/upptack/alpin-skidakning-i-vemdalen/

Prisuppgifter
Se hemsida för aktuella priser;
https://www.vemdalen.se/upptack/alpin-skidakning-i-vemdalen/