Vid Drottning Ommas berg

Stanna upp några dagar som gäst hos Drottning Omma och Ombergs Turisthotell ger både aktiva upplevelser och avkoppling med de allra bästa förutsättningar. Naturen, kulturen och myterna släpper fram tankar och förnimmelser, för att inte tala om den goda maten. Restaurangen finns med i restaurangguiden White Guide.

Framme vid Omberg är det troligt att du känner en lätt vindpust mot huden. Det är Drottning Omma som hälsar dig välkommen. Hon ber dig att vara rädd om hennes berg och om fåglarna, växterna och vattendragen. Själv vistas hon på oftast på Tåkerns botten under dygnets ljusare timmar, men hon kan ibland göra ett besök på berget också på dagtid. Om du har turen att få syn på en berguv är det Drottning Omma som du ser.

Hon har mycket att berätta, till exempel hur det gick för den ihärdige friaren Rödgavle. Eller den vackra men sorgesamma historien om varför hon numera bär en huva av just en berguv.

Checka in under eftermiddagen på det charmiga turisthotellet vid foten av Omberg. Ta promenader upp till Hjässan, längs Vätterns strand eller koppla av med en god bok på rummet. Gå ner i varv, njut av den rogivande atmosfären som ett genuint turisthotell kan erbjuda. Att bara sitta på verandan med ett glas i handen och se ut över Vättern är en av de bästa sätten för att finna lugn och ro – det här är inte en plats för jäkt och stress …

Målen för dina utflykter kan vara många – om du inte föredrar att koppla av på rummet eller balkongen. Charmiga Hästholmen ligger alldeles i närheten, liksom en av Sveriges finaste fågelsjöar, Tåkern. Ja – givetvis kan man ägna hur lång tid som helst att njuta av själva Omberg och dess natur. Här finns utmärkta vandringsleder och spännande cykeläventyr.

På kvällarna intar du en genomarbetad trerättersmeny där det också finns möjlighet att beställa vinpaket samt kaffe och avec. Restaurangen finns med i restaurangguiden White Guide. God mat och luftombyte brukar innebära ovanligt god nattsömn. På morgnarna är du välkommen till vår pensionatsfruikost. Därefter väntar omgivningens utflyktsmål, som är av alla de slag.

Kontakt
Country Inspired
E-post: info@countryinspired.se
Telefon: 0141-44 44 43

Läs mer på hemsidan: http://countryinspired.se

Bilder

Hitta hit

Alvastra
599 93 Ödeshög

Information

Kontaktinformation


Alvastra
599 93 Ödeshög