Vinterns nyheter, ännu roligare på skidsemestern med Skistar

Det blir fokus på ännu roligare skidåkning på SkiStars destinationer i vinter. En kär gammal vän vänder åter till fjällen, nytt för i år är Kalle Anka & Co Winter Games i Sälen. Åre står för första gången någonsin värd för inte mindre än tre världscuptävlingar. I Vemdalen satsar man stort på tågtrafik och slår upp portarna för ett helt nytt fjällhotell. Trysil utvecklar förra årets hotellsuccé, Park Inn Mountain Trysil Resort, med satsning på utökad kvällsskidåkning och nya skidattraktioner. I Hemsedal blir det mer tid för gästen i backen genom nya skidupplevelser och utökade öppettider. Utveckligen av förra årets succé, gratistjänsten MySkiStar, fortsätter för att inspirera gästen till ännu mer och ännu roligare skidåkning. Årets stora nyhet blir gratis WiFi i utvalda delar av SkiStars skidområden.

Bilderna
Utförsåkning. Fotograf/Källa:Ola Mattson
Skidåkning för hela familjen. Fotograf/Källa:Jonas Hasselgren
På väg… Fotograf/Källa:Jonas Kullman

-Vi har sett ett ökat intresse att utvecklas som skidåkare från både stora och små gäster. Detta har vi tagit fasta på och skapat ett flertal nya skidattraktioner och nyheter på våra destinationer. Vår förhoppning är att detta ska ta skidupplevelsen till en ny dimension, ge våra gäster mervärden och skapa ännu roligare skidåkning, säger Linda Morell, Nordisk PR Chef SkiStar AB

Roligare skidåkning

SkiStars destinationer satsar stort på ännu mer och ännu roligare skidåkning. De uppskattade attraktionerna på snö som öppnades i Sälen förra säsongen utvecklas vidare och införs nu även i Vemdalen, Trysil och Hemsedal. Attraktioner på snö är ett komplement till den ordinarie skidåkningen och har kort och gott tagits fram för att göra skidåkningen roligare. Attraktionerna är självaktiverande och öppna under liftarnas ordinarie öppettider. De innebär allt ifrån ski crossbanor och self timerbanor till parallellslalombanor och big air bags. Denna typ av attraktioner finns även i Åres parker. I Åre fortsätter utvecklingen av ljusupplevelsen ”I Jättars Spår” i och med att ljud adderas till den uppskattade slingan.

Maximal skidupplevelse i två länder

En av årets stora nyheter är att SkiStar unikt paketerar sina två närliggande destinationer Sälen och Trysil i en semestervecka. Paketeringen innebär att SkiStars gäster har möjlighet att uppleva Sveriges och Norges största skiddestinationer under en och samma semestervecka och på ett och samma SkiPass.

SkiStar Experience på samtliga destinationer

Upplevelsekonceptet SkiStar Experience bygger på att ge utförsåkaren mervärden i form av kunskap, spänning och härliga upplevelser i skidåkningen. En meny fullspäckad av aktiviter med inriktning på äventyr, gemenskap och njutning finns att välja bland. I utbudet hittar man allt ifrån guidade offpistturer, randonéeturer, kombinerade skid- och SPApaket till möjlighet för barnen att åka skidor med någon av SkiStars maskotar. SkiStar Experience finns sedan tidigare i Åre, Hemsedal och Trysil och erbjuds till denna säsong med fokus på barn och familjer även i Sälen och Vemdalen.

Mer mat i backen – enkelt och bekvämt

I Sälen bygger man till vintern sju nya grill- & rastplatser i direkt anslutning till skidområdet. Platserna är utrustade med bänkar, bord och grillar där gästerna kan äta sin medhavda matsäck. Medhavd matsäck kan även ätas i Vintras Raststuga som öppnar på Hundfjällstorget. Mitt i backen på Sälfjällstorget öppnar en helt ny restaurang byggd av unikt sammansatta gamla timmerlador. Restaurangen kommer att ha 100 sittplatser och äkta ski in/ski out läge, här blir det lunch och fika dagtid, afterski på eftermiddagen och en gedigen meny i österrikisk stil på kvällen. I samband med att Tandådalen som öppnade 1962 firar 50 år öppnar en värmestuga i sann 60-talsanda. I värmestugan som ligger i anslutning till stora backen kommer gästen att kunna äta medhavd matsäck eller köpa enklare mat och fika. Bredvid värmestugan på Vemdalsskalet byggs en ny grillplats för förtäring av matsäck och i nya Hotell Hovde byggs en restaurang med sportsbar. I Åre har backrestaurangen 720 som ligger precis ovanför Bräcke Fun Park bytt ägare, till vintern byggs restaurangen ut och menyn kommer att breddas. Backrestaurangen Bramwells WigWam som sedan tidigare finns i Tegefjäll expanderar till vintern med ännu en trevlig matkåta i Åre Björnen.

Snögaranti – en trygghet för gästen

Snögarantin är en service till SkiStars gäster. Den gör att man tryggt kan boka resan långt i förväg och inte påverkas negativt om skidprodukten inte är gynnsam vid tiden för besöket. Till kommande säsong förbättrar SkiStar den uppskattade snögarantin. Genom att införa fri av- och ombokningsmöjlighet under perioden från säsongsöppning fram till varje destinations snögarantidatum ges den riktiga skidentusiasten ytterligare trygghet att boka under den tidiga försäsongen.

Fortsatt utveckling av MySkiStar

Årets stora nyhet är MySkiStar servicepoints med gratis WiFi i utvalda delar av SkiStars skidområden. Här kan man registrera sig för MySkiStar och surfa gratis. Redan registrerade användare kan på digitala skärmar i realtid se sin statistik (antal åk, antal fallhöjdsmeter, insamlade pins, utförda utmaningar etc.). Inför säsongen lanseras även gratistjänsten MyskiStar i Hammarbybacken. Nu kan skidåkande Stockholmare enkelt testa MySkiStar på hemmaplan och träna inför skidsemestern.

Den mycket populära gratistjänsten MySkiStar har sedan lanseringen nått över 60 000 registrerade skidåkare och drygt 1 miljard åkta fallhöjdsmeter. Det är facit för den nya gratistjänsten som gör skidåkningen roligare och mer social. MySkiStar ger möjlighet att se åkstatistik, jämföra skidåkningen, utmana varandra och se antal kalorier som bränns i skidbacken. Under förra säsongen brändes över 145 miljoner kalorier på SkiStars destinationer. Till kommande säsong fortsätter utvecklingen med fler tjänster för att bjuda på ännu mer inspiration i skidbacken. Genom MySkiStar kommer medlemmarna bland annat att få ta del av fina mervärden från SkiStar enbart genom att åka så mycket skidor som möjligt.

-Vi är mycket stolta över hur populär och uppskattad MySkiStar har blivit bland våra gäster. Den gör utförsåkningen roligare, skapar ännu mer gemenskap i skidbacken samt ger ett kvitto på att utförsåkning är hälsosamt för kroppen. MySkiStar är verkligen något för alla, det visas inte minst av att flest fallhöjdsmeter åktes av en 74-årig pensionär, flest pins plockades av en tvåbarnsmamma och flest åk åktes av en student. Målet denna skidsäsong är att mer än dubbla antalet registrerade gäster, säger Linda Morell Nordisk PR Chef SkiStar AB .

Fakta MySkiStar:

Sammankopplar SkiPasset med webben och mobilen
Förenklar delning av skidupplevelser i sociala medier
Överblick över antal åkta fallhöjdsmeter, topplistor och kaloriförbränning
Ger möjlighet att utmana vänner och bekanta samt skapa roliga tävlingar
Tillhandahåller träningstips från expertcoacher såsom Aksel Lund Svindal
Få den senaste informationen om väder, liftar och skidåkning via mobilen
Nyheter på SkiStars destinationer:

Roligare skidåkning för både stora och små i Sälen
Helt nytt för i år är Kalle Anka Wintergames som bjuder på ett fullspäckat program med roliga aktiviteter för alla barn. I barnens Sälen med Valles Värld i Lindvallen & Högfjället och Vintras Värld i Tandådalen & Hundfjället blir det till vintern roliga skidnyheter för barnfamiljen. Snögubben Valle får en helt egen nedfart så att man enkelt och smidigt tar sig till Valletorget i Lindvallen. I Hundfjället byggs Vintras skidland som blir ett äventyr på snö för de allra minsta. Här byggs även Vintras Rail Park med upplevelsebelysning som gör arenan rolig när mörkret faller på. Förra årets stora nyhet, attraktioner på snö, kommer att utökas med nya självaktiverande attraktioner för stora och små.

Experium
I upplevelsevärlden Experium finns ett stort utbud av äventyr, aktiviteter och nöjen som ett komplement till skidåkningen. Till vintern presenterar Experium en rad nyheter; De kända kedjorna O´Learys och Wayne´s Coffee flyttar in och den tidigare cafédelen byggs om till en helt ny bar. Den interaktiva krogshowen Vrickade Varietéer som bjuder på musik, komik och akrobatik utökar med ytterligare en show i veckan för att möta efterfrågan.

Full fart i Åre
För första gången någonsin står Åre värd för inte mindre än tre världscuptävlingar. Damernas alpina världscup äger rum i december och i mars blir det världscup i Freestyle puckelpist och för första gången i Åre, även världscup i Ski Cross. Till förra säsongen valde SkiStar Åre att med genomtänkt belysning av natur och snö att skapa den mystiska sagovärlden ”I Jättars Spår” i anslutning till liften VM8:an. Ljuskonceptet som blivit både internationellt uppmärksammat och prisbelönt anspelar på de sägner som finns om jättarna som sägs ha bott på Åreskutan. Till denna vinter adderas ytterligare ljussättningar samt även ljud i form av åtta stationer där sägnerna från svunnen tid kommer att berättas. Åre satsar även lite extra på Duved denna vinter. Duveds gäster kommer att erbjudas ett större aktivitetsutbud och en sänkning av SkiPass-priset på Duvedskortet. Nytt för i år är också att gästen nu kan köpa ett säsongkort enbart för Duveds skidområde, där även Tegefjäll ingår. Ett prisvärt alternativ för de gäster som inte har behov av hela Åres utbud.

Vemdalen bygger vidare
Vinterns stora nyhet i Vemdalen är storsatsningen på tågtrafik från södra Sverige. Med både dag- och nattåg ges Vemdalens gäster ett komfortabelt resealternativ till fjällsemestern. I vinter kommer Hovde Hotell med 22 dubbelrum och restaurang med sportbar att stå klart. Hotellet är det fjärde av åtta planerade nybyggen på Vemdalsskalet. Ambitionen har varit att bygga ett klassiskt fjällhotell med hög trivselfaktor. Skalet Express, förra årets nya 6-stols expresslift i barnområdet, kompletteras i vinter med ett rullband direkt från parkeringen upp till skidområdet. I Klövsjö öppnar en ny lift, med nedfart i anslutning till nybyggda Klövsjö Panorama, ett lägenhetsboende med möjlighet att härbärgera tre generationer.

Trysil utvecklar förra årets succé
Förra vinterns stora nyhet, Park Inn Trysil Mountain Resort, blev en succé. Hotellet har gett ski in/ski out en helt ny dimension. Till denna vinter kommer tre nedfarter i anslutning till hotellet att bli belysta och därmed ingå i kvällsskidåkningen i Fageråsen. Nytt i vinter blir även attraktioner på snö för att göra skidåkningen ännu roligare. Det blir helt nya skidattraktioner med fart och spänning för hela familjen och möjlighet att utmana varandra. Barnområdena i Turistcentret och Högfjällscentret utvecklas till vintern och kommer att utrustas med ett nytt rullband vardera.

Mer tid i backen i Hemsedal
Hemsedal kommer till vintern att utöka sina öppettider genom att liftarna håller öppet en timme längre dagligen samt genom utökad möjlighet till morgon- och kvällsskidåkning. Hemsedals nyhet attraktioner på snö, Hemsedals Ski Safari, erbjuder ett flertal helt nya skidattraktioner med häftiga skidupplevelser. Attraktionerna är självaktiverande och man har även möjlighet att delta i Stjärnjakten med chans att vinna fina priser. Med fler skidupplevelser och utökade öppettider ges gästen mer tid i backen.

Länkar till Skistars olika skidanläggningar:

http://www.skistar.com/sv/salen/
http://www.skistar.com/sv/are/
http://www.skistar.com/sv/vemdalen/
http://www.skistar.com/sv/hemsedal/
http://www.skistar.com/sv/trysil/

Bilder

Hitta hit

Sälfjällstorget
880 67 Sälen

Information

Kontaktinformation


Sälfjällstorget
880 67 Sälen