Wildlife Expedition i Sarek Nationalpark!

Detta är en vandringstur för aktiva människor som inte är rädda för att spendera några nätter i ett tält. Var beredd att bära din egen ryggsäck med bara den mest nödvändiga utrustningen som campingutrustning, kläder och livsmedel. Sammantaget kan din ryggsäck väga 18-20 kg beroende på din personliga utrustning, t.ex. kamerautrustning. Goda nyheter är att färskt vatten finns i bäckarna längs vägen, så det finns inget behov av att bära vatten.

Sarek kallas ofta Europas sista vilda vildmark. Ett drömäventyr för alla äkta naturentusiaster!

Denna enorma nationalpark i den nordligaste delen av Sverige har ingen vägtillgång och kan endast nås till fots eller med helikopter.

Du befinner dig i vördnad för detta fantastiska arktiska landskapet – höga, taggade bergstoppar, glaciärer och en till synes oändlig tundra. Det är avlägsen vildmark i en enorm skala, och en känsla av isolering och frid som är djupgående.

Detta fantastiska vandringsäventyr börjar med en helikoptertur. Att vandra in i de mest dramatiska delarna av parken tar flera dagar, och att flyga in ger oss mer tid att utforska. Vi är omgiven av hundratals berg över 1 800 meter, och kontrasten mellan klippiga bergssidor, glaciärer och frodiga dalar gör verkligen vandringen till än av de mest äventyrliga.

Det kommer inte att finnas några markerade spår, ingen tillgång till stugor och ingen täckning så man kan använda mobiltelefoner. Till dess att helikoptern hämtar oss fem nätter senare är det bara du, några kolleger som äventyrar, naturen och de vilda djuren.

Den ultimata säsongen för djurliv i Sarek är augusti och september. I Rapadalen-dalen finns brunbjörnar, lodjur, järv, guldörn och andra stora rovdjur. Men mest av allt är det här den största älgen i Europa vandrar. Och med bara lite tur kan vi komma riktigt nära dessa majestätiska djur.

This is the trip that I am looking forward to the most each year. The remote feeling, the vast landscape, the silent mountains and the impressive wildlife. It is like visiting another world. Be prepared to experience raw and pure nature. Expect to make friends with the guides and the other guests around the dinner camp in the evenings.
— Marcus Eldh, founder of WildSweden

 

Se även Upplev oförglömliga naturupplevelser med WildSweden!

 

Bilderna; Sarek, Lappland, Fotografens namn ligger på bilden
Klicka på bilderna för större format!

Bilder

Hitta hit

Wild Sweden


Gällivare

Information

Kontaktinformation

Wild Sweden

Gällivare

+46706106150
https://www.wildsweden.com/tours/wildlife-expedition-in-sarek-national-park-lapland

Öppettider
Se hemsidan för aktuella öppettider;
https://www.wildsweden.com/


Prisuppgifter
Se turerna och deras priser här;
https://www.wildsweden.com/summer-tours