Yasuragi Hasseludden

Nyhet!
Hotell-, spa- och mötesanläggningen Yasuragi Hasseludden har fått utmärkelsen Bästa Spakonferens i SpaStar Awards 2013 som delades ut på TUR-mässan i Göteborg i fredags.

Motiveringen lyder:”Rawfoodpauser och yoga ger energifyllda konferenser som bjuder in svenska folket till spavärlden.”¨

Florence Cardell, Marknad- och försäljningschef på Yasuragi Hasseludden mottog priset och framhöll samtidigt att Yasuragi ligger i framkant när det gäller att tillgodose behoven hos framtidens möteskunder.

Välkommen!
I den japanska kulturen är badet en urgammal ritual som kräver gott om tid och som sker i ett behagligt tempo. Innan du byter om berättar en badvärdinna om det japanska badet. Det är en ceremoni där det första steget renar kroppen, det andra själen. Du börjar i tvagningsrummet. En rad träbyttor och pallar står uppställda längs väggen. Det är där du tvättar dig.
Gör små, långsamma rörelser mot hjärtat. Fyll sedan byttan med vatten, lyft den över huvudet och skölj. Om och om igen.

Alla bilder: Foto: Yasuragi Hasseludden

När kroppen är ren är det själens tur. Sjunk ner till hakan i den heta källan i tvagningsrummet.

Eller inled med en långsam simtur i den stora bassängen. Sedan, när du känner dig redo, kan du stiga ner i utomhuskällan. Allt skall gå i ett lugnt tempo.

Yukatan på Yasuragi
Precis som i Japan får du en yukata, en bomullsrock, när du kommer till oss. Den har du på dig när du befinner dig i det japanska badet, går på aktiviteter och behandlingar samt äter dina måltider. Under yukatan bär du alltid underkläder eller torra badkläder. Många av våra gäster tycker att det är bekvämt. Du behöver inte tänka på vad du ska ha på dig under din vistelse på Yasuragi. Yukatan är mörkblå med vita japanska tecken, fuku som betyder ”tur och lycka” samt kotobuki som betyder ”sann glädje”. Och det är just det vi önskar dig som gäst. Är du övernattande gäst ligger denna på ditt rum. Kommer du över dagen så får du en när du checkar in i receptionen. Yukatan får du naturligtvis behålla som ett minne av ditt besök på Yasuragi.

Yukatan i Japan
En yukata är ett traditionellt japanskt klädesplagg som kan bäras av såväl män som kvinnor.
Till utseendet påminner en yukata om kimonon. Skillnaden mellan en kimono och en yukata handlar om vilket material de är gjorda av. En kimono är vanligen tillverkad i siden, medan en yukata är av bomull.

Ursprungligen klädde sig adelsmän och krigare i yukata efter ett skönt bad. När de japanska badhusen, sento, blev allt mer populära spred sig även användandet av yukata till allmänheten. I dagens Japan används en lite finare form av yukata, mer lik kimonon.

Kontakt:
Yasuragi Hasseludden

Hamndalsvägen 6
132 81 Saltsjö-Boo
Tfn: 08-747 64 00
Tfn: 08-747 63 00

Mer information: http://www.yasuragi.se

Mer Om Yasuragi Hasseludden

Yasuragi Hasseludden erbjuder japanskt bad med tvagning och heta källor ute såväl som inne, avslappnande massage och behandlingar samt energigivande behandlingar.

Här finns 191 hotellrum och sviter i japansk stil, 24 möteslokaler samt två restauranger där japansk och modern svensk mat serveras. Anläggningen omsätter ca 175 Mkr och drivs av Nordic Choice Hotels AS. Yasuragi ligger i ett naturskönt område 20 minuter från Stockholms innerstad. Yasuragi Hasseludden öppnade 1997 och byggnaden är ritad av den japanske arkitekten Yoji Kasajima.

Bilder

Hitta hit

Yasuragi Hasseludden

Hamndalsvägen 6
132 81 Saltsjö-Boo

Information

Kontaktinformation

Yasuragi Hasseludden
Hamndalsvägen 6
132 81 Saltsjö-Boo

http://www.yasuragi.se