Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Ökat intresse för att turista på Island

Med större efterfrågan på att få uppleva Island på plats har det uppkommit fler resealternativ, gällande den ort man vill resa ifrån och den ort man vill landa på. Vilket alternativ man anser är det bästa beror ju på hur man själv tänker. Är det bättre med lägre pris, eller var och när man kan resa.

Visst kan det vara trevligt med att finna billiga resor, men det är ju inte alltid endast priset som avgör. När man planerar en resa kan det vara bra om det finns utrymme för att få chans till så många bekvämligheter som möjligt. Detta kan vara så enkelt som att inte ha för lång resa från sitt hem och till flygplatsen. I synnerhet när man ska resa hem efter sin semester. 

Vill du ha det lägsta möjliga priset?

Priserna på flygresor kan skilja stort. Beroende på när på året man väljer att resa och vilket bolag som står för resan. Generellt så gäller ju en enkel regel att under högsäsong ligger det mesta i högre pris. Vare sig det gäller flygresa, boende, nöjen eller shopping. 

Under september och oktober är det vanligt att priser på boenden blir lägre och under denna period kan det även vara mycket lättare att finna flygresor med lägre pris. Så om man reser under denna period kan man spara en del pengar, som istället kan spenderas på nöjen eller annat under semestern, och man slipper trängas med massa andra turister. 

Lågsäsong eller högsäsong

Större delen av året på Island har sina fördelar och ska man välja mellan lågsäsong och högsäsong, så finns några vanliga faktorer att tänka på. Fördelar med lågsäsong är lägre priser på boende och flygresan samt att det kommer vara färre köer för nöjen, attraktioner eller annat som man vill göra under sin vistelse. 

Samtidigt ska man tänka på att det inte kommer finnas lika många alternativ gällande nöjen och andra attraktioner, eftersom en del väljer att stänga ner sin verksamhet under lågsäsong. Precis som på många andra resmål.

Fördelar med högsäsong är att i princip allt har öppet, och både sommar- och vintertid har sina guldkorn i naturen. Guidade turer med islandshästar eller valturer på båt samt olika resepaket för att uppleva norrskenet på en vacker plats samtidigt som man får andra upplevelser med i paketet, kanske något så enkelt som att ha en picknick med gott sällskap.