Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Premiär för Petra Marklunds Sverigeturné

Fotograf/Källa; Hedvig Jennings

Onsdag den 3 februari har Petra Marklund premiär för sin Sverigeturné i Göteborg. Turnén sammanfaller med hennes tioårsjubileum som turnerande artist och publiken kommer få höra låtar från senaste albumet ”Ensam inte stark” tillsammans med många av hennes populäraste låtar. Dessutom kommer publiken i flera städer även få höra Petra Marklund sjunga låten “Kidz” tillsammans med skolelever, som skrivit egna låttexter om sin högstadietid. På spelningen i Helsingborg är singelaktuella Erik Hassle support.

Petra Marklund har varit en av Sveriges största artister och musikexporter i tio års tid. I höstas släpptes hennes senaste album ”Ensam inte stark” som Expressen menar “rör sig elegant mellan 80-talets syntpop, modern r‘n’b och listpop utan att tappa fokus” och som Värmlands Folkblad tycker är ”ett briljant vemod inlindat i stora arrangemang och med texter värda guld”.

I december belönades hon med ett SKAP-stipendie med motiveringen ”Hon har gjort den till synes snåriga resan från nattklubbsgolven, via Skansens allsång, till eftertänksam och vemodig musik på svenska. Alltid med samma dansanta styrka och lätthet.”

Nu ger sig Petra Marklund ut på en Sverigeturné med sina nya låtar och många stora hits som ”Händerna mot himlen”, ”Baksmälla”, ”Mikrofonkåt” och ”Kärlekens tunga”. Publiken kommer i flera städer också få höra Petra framföra låten “Kidz” i duett tillsammans med skolelever. Låten handlar om Petras högstadietid och i duetterna kommer eleverna sjunga egenskrivna låttexter om sina egna högstadieår.

PetraMarklund680
Fotograf/Källa; Hedvig Jennings

”Jag har aldrig varit så här peppad på att byta en mörk källarstudio mot en scen i neon förut”, säger Petra Marklund.

Nu är det också klart att singelaktuella Erik Hassle kommer agera support på Petras spelning i Helsingborg den 13 februari.

Mer information om Petra Marklunds duetter med skolelever:
www.blixten.se/kidz

Se Petra Marklund sjunga “Kidz” tillsammans med Helen Jamshidi i Nyhetsmorgon:

Turnéplan för Petra Marklund 2016
3 feb – Göteborg, Lorentsbergsteatern
5 feb – Örebro, Conventum
6 feb – Jönköping, Spira
9 feb – Stockholm, Cirkus, Skandiascenen
12 feb – Västerås, Västerås Konserthus
13 feb – Helsingborg, Konserthuset (support: Erik Hassle)
26 feb – Bollnäs, Kulturhuset
27 feb – Vara, Vara Konserthus
1 mar – Umeå, Idunteatern
2 mar – Luleå, Kulturens hus
4 mar – Gävle, Konserthuset
6 mar – Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress

Om Petra Marklund
Med sin melankoliska röst i kontrast till dansanta arrangemang i popens tecken har Petra Marklund toppat listor världen över och belönats med flera branschpriser.

Under artistnamnet September fick Petra Marklund sitt stora genombrott 2003 med låten ”La, La, La (Never Give It Up)”. 2004 kom debutalbumet ”September” och året därpå den hyllade uppföljaren ”In Orbit” som belönades med en Grammis för ”Årets klubb/dans”. Albumet innehöll hiten ”Cry For You” som toppat radio- och försäljningslistor världen över, som t.ex. första platsen på Billboards Dance Radio Airplay Chart i USA. September etablerade sig som en av Sveriges största musikexporter med turnéer över hela världen.

Hösten 2010 gjorde Petra Marklund stor succé i Sverige med sin medverkan i ”Så mycket bättre” på TV4. Hennes version av Petters ”Mikrofonkåt” blev den låt som låg flest veckor på singellistans förstaplats 2010. Samma år släpptes också hitlåtarna ”Baksmälla” och ”Kärlekens tunga”.

Våren 2011 släpptes Septembers fjärde album, det guldsäljande ”Love CPR”. Det låg etta på Sverigetopplistan i tre veckor och har sålt över 100 000 exemplar.

Året efter debuterade Petra Marklund på svenska med albumet “Inferno”. Det sålde guld redan första veckan och nominerades till både P3 Guld och Grammis. Från skivan släpptes singeln ”Händerna mot himlen” som är en en av de största svenska hitsen i modern tid. Den sålde sex gånger platina, låg på Svensktoppen i över ett år och på Digilistan i 60 veckor.

Sommaren 2014 debuterade Petra Marklund som ny programledare för ”Allsång på Skansen”, ett av Sveriges populäraste tv-program. En roll som hon åter axlade sommaren 2015. Hösten 2014 gjorde hon även musik till Fredrik Benke Rydmans dansföreställning ”Stop.Play.Rewind”.

2015 gjorde Petra Marklund comeback som fullfjädrad soloartist. Den 13 november släpptes nya albumet ”Ensam inte stark” och i december utsågs hon till SKAP-stipendiat med motiveringen ”Hon har gjort den till synes snåriga resan från nattklubbsgolven, via Skansens allsång, till eftertänksam och vemodig musik på svenska. Alltid med samma dansanta styrka och lätthet.”

Biljetter
Biljetter till Petra Marklunds Sverigeturné säljs via Blixten.se

Kontaktuppgifter
Blixten & Co
Elin Bolmstrand
08 – 440 92 00
Elin.Bolmstrand@blixten.se

Blixten & Co är ett av Sveriges ledande bolag inom liveunderhållning.

Vi representerar ett sjuttiotal av Sveriges mest framstående artister och arbetar med underhållning inom så vitt skilda områden som musik, humor, dans, teater, föreläsningar och konferenciersjobb. Vi producerar konserter, shower, musikaler och teaterföreställningar för både fasta scener och på turné i hela Skandinavien.
Vår framgång tror vi ligger i vår ambition att arbeta långsiktigt tillsammans med våra artister och arrangörer, men även med publiken och företag. Vi tummar aldrig på kvaliteten vilket skapar relationer som håller.

2 kommentarer till “Premiär för Petra Marklunds Sverigeturné

  1. Pingback: - LoveLaholm

Kommentarer inaktiverade.