Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Utforska sommarens äventyr i Vemdalen

– Nya spännande aktiviteter och evenemang väntar! Vemdalen står mer redo än någonsin att välkomna sommarsäsongen med en rad spännande nyheter och aktiviteter. Med fantastiskt vacker natur, actionfyllda äventyr och avkopplande stunder i fjällvärlden finns det något för alla som tar turen förbi Vemdalen i sommar.

Bilden ovan; Sommartrailcykling och zipline på Vemdalsskalet. Foto; Destination Vemdalen

– ”Aldrig tidigare har destination Vemdalen kunnat bjuda på så mycket fjällglädje och aktiviteter för stora och små som sommaren 2023. Våra vandringsleder och utflyktsmål har gjorts mer lättillgängliga och SkiStar storsatsar med klätterpark och liftburen trailcykling”, det berättar Anna Hansson, vd på Destination Vemdalen.

SkiStar gick tidigare ut med att de satsar på en ny äventyrsarena på Vemdalsskalet i sommar vilket garanterat kommer att bli en succé för både fastboende och besökare. Med liftburen cykling, klätterpark och zipline som några av sommarens nyheter är bolaget med och lyfter destination Vemdalens konkurrenskraft och utbud av sommaraktiviteter till en helt ny nivå.

– ”Vi vill få fler människor i rörelse och kunna erbjuda en aktiv och avkopplande semester året runt, så att fler kan njuta och få tillgång till den fantastiska fjällvärlden här i Vemdalen på sommaren”, säger Anders Lundqvist, destinationschef på SkiStar Vemdalen.

I anslutning till Skalets torg kan du lagom till midsommar klättra i en helt nybyggd klätterpark med sju olika banor och zipline. För att klättra i parken tar du liften upp, men självklart går det att vandra upp till toppen av Skalet Express om man hellre önskar det.

Vid toppen av Skalet Express byggs just nu två maskingrävda trailleder där cyklister tar sig nerför fjället på roliga och enkla banor. Dessutom kommer det att finnas en s.k. Skills area i anslutning till traillederna där man kan slipa på tekniken. Sedan tidigare finns även en pumptrack i området.

Sommartrailcykling på Vemdalsskalet. Foto; Destination Vemdalen

Fler öppna restauranger, butiker och attraktioner
Sommarsäsongen i Vemdalen kommer att kännas mer öppen och inbjudande än någonsin förr. Ännu fler butiker och restauranger håller öppet i sommar, vid Trumvallen blir det både glamping och ny gårdsbutik, ny restauratör öppnar Fäbokrogen vid Klövsjö-Vemdalens golfklubb och nya inredningsbutiker slår upp portarna. Det är några av nyheterna du kan läsa mer om i sin helhet en artikel från Vemdalens sommarmagasin här.

Evenemang, guidade turer och gratisaktiviteter
Sommaren i Vemdalen är som vanligt fylld med barnvänliga aktiviteter och arrangemang. Eventkalendern är fylld till brädden med allt ifrån Sommarjakten, golftävlingar, marknader med hantverksdagar, fjälltoppsyoga, löpartävlingar och mycket annat. Håll utkik i kalendern på vemdalen.se där fler event fyller på och uppdateras hela sommaren.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
För mer inspiration till sommarens upplevelser och aktiviteter besök vemdalen.se