Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

20 svenska besöksmål från Skåne till Lappland att besöka om sommaren

Detta inlägg är en annons för Friluftsvaror och innehåller annonslänkar!

Friluftsvaror är din Outdoorbutik sedan 1968 – Först på nätet med Outdoor. Vi erbjuder ett relevant sortiment med tält, ryggsäckar, sovsäckar och allt annat för uteliv och aktiv vardag. Här kan du handla kläder, skor och utrustning för aktiviteter utomhus från varumärken som Fjällmark, Haglöfs, Coleman, Osprey, Visent och +85 varumärken.

I över 50 år har Friluftsvaror designat, tillverkat och distribuerat egna tält, ryggsäckar, sovsäckar och annan friluftsutrustning med grundtanken att man enkelt ska kunna få tag på bra utrustning till bra pris. Tillsammans med kända varumärken erbjuder Friluftsvaror ett stort och komplett sortiment för kunder som vill ut på små som stora äventyr.

Kika in in i butiken HÄR!  (Webbplatsen öppnas i ett nytt fönster)

 

UPPLEV SVERIGE I SOMMAR

Skåne: Upptäck de vackra stränderna vid Kullaberg eller ta en cykeltur genom Österlen, känt för sina pittoreska landskap och konstnärsstäder som Simrishamn och Ystad.

Göteborg: Besök Liseberg, en av Nordens största nöjesparker, eller promenera längs Avenyn och besök Göteborgs konstmuseum.

Västkusten: Utforska pittoreska fiskebyar som Smögen och Fjällbacka, och njut av de fantastiska skärgårdsvyerna.

Stockholm: Upptäck den svenska huvudstaden genom att besöka Gamla Stan, Kungliga slottet och Vasa-museet. Ta en båttur i Stockholms skärgård.

Gotland: Besök den medeltida staden Visby, som är ett världsarv. Utforska dess kullerstensgator, vackra ruiner och gotländska stränder.

Öland: Utforska Ölands unika natur och besök Borgholms slott och Alvaret, som är ett världsarv.

Kalmar: Besök Kalmar slott och njut av den charmiga gamla staden. Ta en tur över Ölandsbron.

Växjö: Utforska Växjös moderna arkitektur och besök Växjösjön. Ta en tur till Glasriket och se glasblåsning i aktion.

Småland: Besök Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, där du kan möta karaktärer som Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga.

Östergötland: Utforska den vackra Göta kanal och besök städer som Norrköping och Linköping, där du kan uppleva rik historia och kultur.

Gotlands Djurpark: Ta med familjen till Gotlands Djurpark och se på nordiska djur i en naturlig miljö.

Stockholm skärgård: Hyr en båt eller åk på en guidad tur i Stockholms skärgård och njut av den vackra naturen och de pittoreska öarna.

Dalarna: Besök den pittoreska staden Falun och se den berömda Falu Gruva, som är ett världsarv. Utforska även den vackra naturen och de traditionella röda stugorna.

Siljanområdet: Upptäck de charmiga byarna runt sjön Siljan, som Mora, Rättvik och Leksand. Besök även Dalhalla, en naturlig amfiteater.

Jämtland: Utforska vildmarken i Jämtlandsfjällen och besök städer som Östersund och Åre. Njut av vandring, fiske och andra utomhusaktiviteter.

Vildmarksvägen: Kör längs Vildmarksvägen, en naturskön väg som sträcker sig genom Västerbotten och Jämtland, och njut av hisnande utsikter och vildmarksupplevelser.

Umeå: Besök Umeå, en modern universitetsstad, och utforska de historiska och kulturella sevärdheterna. Ta en promenad längs Umeälven.

Luleå: Upptäck Luleås charmiga hamn- och kustområde, och ta en båttur till Luleå skärgård. Besök även Gammelstad, som är ett världsarv.

Jokkmokk: Besök Jokkmokks marknad, en årlig samisk marknad som lockar besökare från när och fjärran. Utforska samisk kultur och natur.

Kiruna: Besök den norra polcirkeln och upplev midnattssolen. Gör en tur till den berömda Icehotel och besök gruvan i Kiruna.